Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Birgül Erken'den ikinci Türkiye rekoru Geldi

0

SPOR 22.07.2021 19:41:11 1337 0
Birgül Erken

 

 

 

Türkiye Serbest Dalış rekortmeni ve milli sporcu Birgül Erken'den, Bahama Adaları'nda devam eden 'Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası Yarışları'nda 2'nci Türkiye rekoru geldi. Dünyanın 21 ülkesinden 46 seçkin sporcunun katıldığı şampiyonada, milli sporcu Birgül Erken, aynı yarışmada milli sporcu Şahika Ercümen'in ip destekli sabit ağırlık dalında 77 metreyle kırdığı rekoru, 3 dakika 22 saniyede 78 metreye dalarak kırdı.

Erken: Bir haftada 2 Türkiye rekoru kırmanın mutluluğunu yaşıyorum

Yeni Türkiye rekorunun sahibi olan Birgül Erken, 'Bir haftada iki Türkiye rekoru kırmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyorum. İlk rekorumu 15 Temmuz günü kırarak, şehitlerimize armağan etmiştim. 2'nci rekorumu Tokyo Olimpiyatları'nda yarışacak olan Paralimpik Kız Milli Takımımıza armağan ediyorum. Buradan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere, spora gönül veren iş insanlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Buraya sadece uçak biletimi alan bir sponsor desteği ile geldim. Diğer masraflarımı kendi olanaklarımla karşılıyorum. Zor koşullarda yarışarak bu rekorları kırdım. Bana destek verilirse, kimsenin şüphesi olmasın, yeni rekorlara imza atacağım. Öğretmen maaşımı buraya harcayarak, bu rekorların kırıldığının bilinmesini istiyorum. Devletimizden ve su altı tutkunu iş insanlarımızdan destek istiyorum' dedi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.