Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Berktaş’tan depremzedeler için anlamlı çağrı

Huzurevleri ve Bakımevleri Platformu Başkanı SHU Hakan Berktaş da Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle ilgili anlamlı bir çağrı yaptı.

GÜNDEM 6.02.2023 17:28:00 1575 0
Berktaş’tan depremzedeler için anlamlı çağrı

 

 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen, çok büyük yıkımlara neden olan 7.4’lük deprem, tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği illerden herkes hayırlı ve ümitli haberlerin gelmesini dört gözle beklemekte. Deprem sonrasında farklı sosyal platformlarda, depremzedeler için acil olarak yardımlar organize edilmeye başlandı. Artçı sarsıntıların sürdüğü yerlerde insanların evlerine girmemesi yönünde uyarılar yapılırken, hava şartlarının olumsuz şekilde seyrettiği bu vilayetlerde yardım kampanyalarının önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu. 

Huzurevleri ve Bakımevleri Platformu Başkanı SHU Hakan Berktaş da Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremle ilgili anlamlı bir çağrı yaptı. Berktaş, “Platformumuza bağlı tüm huzurevi yaşlı bakım merkezleri ve Engelli Bakım Merkezleri ile depremde ne yapabileceğimiz ile ilgili hemen bir görüşme gerçekleştirdim. Biz de Huzurevleri Platformu olarak depremi tüm ağırlığıyla hisseden 10 ildeki vatandaşlarımızın yanında olmak istiyoruz. Türkiye’deki her kurum olarak deprem mağduru yaşlı ve engellilerimize kendi imkanlarımızla sahip çıkmak istiyoruz. Bu noktada ülkemizde bulunan 304 Engelli Bakım Merkezi ve 261 Yaşlı Bakım Merkezi olarak deprem bölgesindeki 1 kardeşimize ücretsiz olarak hizmet verme kararı almış bulunmaktayız. Türkiye’de bulunan 565 özel kurum bir hasta kabulü yaparsa 564 ailemiz rahatlamış olacaktır” diye konuştu. 

Şimdi birlik vaktidir

SHU Berktaş, büyük ülkelerin büyük felaketlerde göstereceği birlik ve beraberliklerle, gönül birliktelikleriyle büyük olacağını göstereceğinin altını çizerek, “Türkiye, 1999 Gölcük depreminden sonraki en büyük depremle sarsılmıştır. Ama biz bu felakette sarsılmaz irademizi ortaya koymak zorundayız. Yüreklerimizi ortaya koymak, elimizdeki tüm imkanları seferber etmek zorundayız. Eğer yüreklerimizi birleştirirsek, yapacağımız yardımları anlamlı şekilde ortaya koyabilirsek, işte o zaman deprem bölgesindeki insanlarımızın da acılarını paylaşmış oluruz. Ben büyük Türkiye’nin engin gönüllü insanlarının bu iradeyi sergileyeceğine dair umut içindeyim. Herkesin de bu umudumu paylaşacağıma dair inancımı paylaşacağını en kalbi duygularımla ortaya koymak için ulusal bir seferberlik başlatılması yönündeki çağrımı tekrar tekrar dile getiriyorum” dedi. 

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.