Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Başkan Yılmaz "Yüzde 2 barajını da yıkıp geçeceğiz"

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Manisa İl Başkanı Doğan Yılmaz yüzde 2 barajı ile ilgili açıklama yaptı.

MANİSA-GENEL 11.01.2023 17:17:00 1190 0
Başkan Yılmaz

 

 

13 yıldır kamu çalışanlarını açlığa, sefalete, yoksulluğa, yoksunluğa, 3 kuruşa muhtaç hale getirildiğini  söyleyen Başkan Doğan Yılmaz  "Ali Cengiz oyunlarınız ile memur maaşlarını asgarı ücrete eşitlediniz. Şimdi kıt aklınızla 150 liraya memurları satın alırız diyorsunuz. Güvendiğiniz dağlara kar yağdıracağız Giyim yardımları ile giyilmiyor, aile yardımları, çocuk yardımları neredeyse hiç artmıyor. Verilen yemek yardımları ile 3 tane ekmek alınamıyor. Vergi dilimleri sabitlenmediği için hala maaşlardan kesinti yapılıyor. 2 yılın üzerindeki izinler hala kullanılamıyor veya ücretle karşılanmıyor. Hafta sonuna denk gelen izinler hala yanıyor. Süper siyasi güçlerinizi bağımsız sendikalara baraj kurmak yerıne bu sorunları çözmek için neden kullanmadınız. 13 yıldır oynadığınız bu tiyatronun final sahnesinde sizleri ilk durakta indiriyoruz " dedi.

Başkan  Doğan Yılmaz "Liyakat ve kariyer ilkesine darbe üstüne darbe yapılıyor. 76. maddeden torpil üstüne torpil yapılıyor. Sözlü sınavla insanlar ayıklanıyor. Bunlara hiç ses çıkardınız mı? Bu arada eylem kararı alıp sonra eylemden vazgeçenleri hatırlıyorsunuz. Bu kansızlar pazarlıklarla kendı seçkin üyelerinden, bir rivayete göre 99, bir rivayete göre de 199 `unun sınavsız şube müdürü yapılması karşılığında eylemı geri çektiklerini biliyor musunuz? Yatacak yerimiz yok yatacak ama hiç merak buyurmayın efendiler. 13 yıldır oynadığınız tiyatronun sonuna geldiniz. gidicisiniz. sizleri ilk durakta ve dilediğiniz bir marşla gönderiyoruz. Mayıs ayına kadar gerek yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve 3600 ek gösterge kapsamının genişletilmesi sorunları çözülecektir. Araya bayram ikramiyesini sıkıştırmak istiyoruz. Bu konuda da yine Birlik BASK olarak alanda, eylemde olacağız. 16 yıldır kamu çalışanlarının yanında olduk, oluyoruz ve olmaya da her daim devam edeceğız.  Geçen sene yüzde 1 olan ve yargı tarafından iptal edilen sendikal baraj, bu sene yüzde 2 olarak meclisten geçti. Ecdadımız gemileri karadan yürütmeyi akıl etmiş ve başarmıştır. Bunlarda kanunları gerıden yürütmeyi başarmıştır. aradakı vizyon farkının değerlendirmesini elbette kamu çalışanları yapacaktır. Bağımsız sendikaları hedef alan yüzde 2 sendikal barajının uygulanma tarihi 2024 ocak ayıdır. 2024 ocak ayından önce bu hüküm uygulanmaz" dedi.

Toplu sözleşme hükmüne ve  anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz "İLO ve uluslararası sözleşmelere aykırı olan bu düzenleme kesınlıkle iptal edılecek ve tüm kazanılmış haklar faiziyle birlikte iade edilecektir. Anayasa profesörleri de dahil tüm hukukçuların görüşleri bu yöndedir. Toplu sözleşme masasında memur maaşları için hükümet ve yetkili sendikanın yüzde 50 zamma imza attığını düşünün! Düşünemediniz dimi. Tarihte yetkili sendikanın 3,5 dışında imza atabildiği bir toplu sözleşme yoktur ama daha iyi anlaşılması için anlatıyorum. Örnek olarak toplu sözleşme masasında memurlara yüzde 50 zam imza altına alınmış olsun. TBMM yüzde 50 az olmuş yüzde 70 zam yapalım diyebilir mi? Diyebilir. kapsamını genişletebilir. Lehte olan düzenlemeleri meclis yapabilir. Ancak aynı meclis yüzde 50 zam çok olmuş yüzde 15 zam yapacağız diyebilir mi? Hayır! Toplu sözleşme ile tanımlanmış ve imza altına alınmış mali haklar kanun eliyle kısıtlanamaz, daraltılamaz. Bağımsız sendikalardan rahatsız olan kankişkoların, üye kayıplarını önlemek için siyasi kararla yapılan bu düzenleme eninde sonunda iptal edılecektır.Bağımsız sendikacılığa güvenen, inanan ve baş tacı eden değerli kamu çalışanları şunu hiç unutmayın! Peşinden gideceğimiz, koşabileceğimiz, enerjimizi tüketebileceğimiz bir hayalimiz var. Hayallerimizin peşinden koşacak cesaretimizde var. Emin olun kurulan tüm tuzakları bozacak planlarımız da var.  Sahada eylemlerı, mitingleri birlikte yaptığımız, hedef, ilke, misyon ve vizyon olarak kendimizden ayrı görmediğimiz, bağımsızlık çizgisinden ödün vermeyen tüm sendikalarla görüşmeye devam edeceğiz ve birleşme mutabakatlarını imzalayarak mayıs 2023 ayında inşallah 35-40 bin üyeye ulaşacağız. nasıl ki yüzde 1 barajını yıkıp geçtiysek. kurdukları bu tuzağı başlarına geçirdiysek, yüzde  2 barajını da yıkıp geçeceğiz. bağımsızlık bayrağı inmemek üzere göndere çekeceğiz. Bunlar' da ilk durakta indirip tarihin ihanet çöplüğüne bir daha dirilmemek üzere gömüp geçeceğiz" şeklinde konuştu.

 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.