Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Başkan Yıldız merkez ilçe belediyelerini örnek gösterdi

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Yunusemre Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesi’nin kendileri için tahsis ettiği asansörlü ve tam donanımlı engelli taşıma araçlarını örnek gösterdi.

MANİSA-GENEL 7.10.2023 12:02:00 1102 0
Başkan Yıldız merkez ilçe belediyelerini örnek gösterdi

 

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Yunusemre Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesi’nin kendileri için tahsis ettiği asansörlü ve tam donanımlı engelli taşıma araçlarını örnek göstererek, “Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına, Büyükşehirden ilçe Belediyelerin Sosyal İşler Müdürlüklerine kadar ilgili her kurumun elini taşın altına koyarak bu araçlardan alması gerektiğini söyledi.

Manisa’da uzun yıllardır engelli hak ve çıkarlarını korumak için mücadele veren Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, kaldırımlara hatalı park eden araçlardan, engelli sağlık kurulu raporlarında zorluk çıkaran doktorlara, kendileri için sosyal alan yaratmayan belediye yöneticilerinden, engelli tuvaletlerinin sayısını arttırmayan yetkililere kadar bir çok kişiyle tartışmaya girmiş, mahkemelik olmuş, yaşadıkları sorunları TBMM ve Cumhurbaşkanlığı’na kadar iletmişti. Başkan Yasemin Yıldız ekibiyle verdiği tüm mücadelesi içerisinde kendileri için pozitif ayrımcılık yapan, hizmet sunan ve kolaylık sağlayan kurum ve kuruluşların yöneticileri ile hayırseverlere de teşekkür edip dualar ediyor. Başkan Yıldız, Yunusemre Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesi’nin kendileri için tahsis ettiği asansörlü ve tam donanımlı engelli taşıma araçlarını örnek göstererek, “Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına, büyükşehirden ilçe belediyelerinin Sosyal İşler Müdürlüklerine kadar ilgili her kurumun elini taşın altına koyarak bu araçlardan alması gerekiyor. Yunusemre ve Şehzadeler Belediyemizin bu güzel tam donanımlı asansörlü araçlarım kanayan yaralarımızın merhemi. Engele engel tanımıyoruz, varlığımızı hissediyoruz. Onlar arızalanınca adeta hayatımız kararıyor. Bunca belediyede araç filosu var, ne hikmetse kendileri de bu kervandan geçeceklerini bile bile, bu engelli araçlarımızdan o filoların içinde yok. Yunusemre ile Şehzadeler Belediyemiz olmazsa engelleniyoruz, bir yere varamıyoruz, ulaşamıyoruz, ellerimiz kısalıyor, çaresiz kalıyoruz.”

“İLGİLİ HER KURUMDA OLMASI GEREKİR”

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, ilgili her kuruluşta engelli taşıma araçlarından olması gerektiğini ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her belediyede olması gerekir bu güzel araçlarımızdan, Sayın belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, sosyal yardımlaşma müdürlerimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve taşra teşkilatları, elinizi Yunusemre ve Şehzadeler Belediye başkanlarımız gibi taşın altına koyunuz, bizim gibi çok sayıda insan var, evden çıkamayanlar, görmedikleriniz var, unutmayın; siz bugün engelli olmasanız da, bir gün yaşlı olunca bizim kervanımıza katılacaksınız. Sosyal hayata çıkmak isteyeceksiniz, ama iki adım ileri gidemeyeceksiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız engellimize pozitif ayrımcılık verdi, bütün haklarımızı yasalarla teminat altına aldı. Allah yer gök ondan razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu araçlarımızdan bağlı bulunduğumuz her kuruma, özellikle derneğimizin bağlı bulunduğu İçişleri Bakanlığımıza ve her belediyeye alınması için yetki vermesini rica ediyoruz. Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik gibi her yetkili duyarlı olmalı.”

HABER MERKEZİ


Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false
  • Cuma 22.2 ° / 12.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.9 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.