Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

BAŞKAN KARADAĞ, MANİSA'DA EĞİTİMDE EKSİKLERE DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadağ'dan eğitimle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

MANİSA- EĞİTİM 11.09.2023 10:34:00 1769 0
BAŞKAN KARADAĞ, MANİSA


Geçtiğimiz hafta anasınıfı ve 1. sınıflar için başlayan 2023-2024 Eğitim Öğretim döneminin ardından bugün yurtta ilk ders zili tüm öğrenciler için çaldı. Okulların açılmasıyla birlikte Türkiye Kent Konseyleri Birliği Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadağ'dan çarpıcı açıklamalar geldi. 

 

Başkan Karadağ; "Yeni Eğitim ve Öğretim döneminde tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin başarılarla dolu bir yıl geçirmesini diliyorum. Umarım bu yıl Manisamızın eğitim kalitesinin daha da arttığı bir yıl olur. Evlatlarımızın daha iyi eğitim ortamlarında, gelişmiş ülkelerin standartlarında sınıf mevcutlarıyla derslerini işleyebilecekleri, velilerimizin çocuklarının eğitim masraflarıyla başedebilmek için kara kara düşünmediği, kıymetli öğretmenlerimizin geçim derdiyle başka işler yapmak zorunda kalmayacakları bir dönemin başlangıcı olması yegane temennim. 

Bugünden başlayarak Manisamızın tarımı, sanayisi ve turizmiyle uyumlu olan şehrimize özel bir eğitim vizyonunun belirlenmesi için karar vericilerin harekete geçmesi gerektiğini tekraren ifade etmek gerekiyor. 

Hali hazırda bulunan okul sayısı bile yeterli gelmiyor. Sınıflar şehrimize olan göçler ve doğal nüfus artışı neticesinde kalabalıktı. Mevcut yapım aşamasında bulunan okullarımızın çoktan yeni döneme yetişmesi gerekiyordu. Okullar yetişmedi. Zaman kaybetmeden bu okullarımızın tamamlanması gerekiyor. 

Evlatlarımız servislerle okullara taşınmak zorunda kalıyor. Bir yandan okul sayımızı artırmamız diğer yandan da mevcut koşulları kullanarak sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. 

Bugün bir önceki günden daha fazla bir araç trafiğine maruz kaldık. Hal böyleyken ayrıcalıklı otobüs yollarının en azından belirli saatlerde servis araçlarına tahsis edilmesi şehrimizi bir nebze de olsa rahatlatabilir. 

 

Birçok şehirde uygulanan okul yemeği ve okul sütü gibi çocuklarımızın sağlıklı büyümelerine yardımcı olan uygulamaların devamlı hale getirilmesi gerekiyor. Bugüne dair bir değerlendirmeyi özetlemek gerekirse işin özünde ülkemizin aydınlık geleceği çocuklarımız var. Mevzu onlar olduğunda tüm imkanların seferber edilmesi, kaynakların önce eğitime yönlendirilmesi gerekiyor. 

Ancak böyle olduğunda günü birlik başarıları uzun yıllara yayılacak hale getirebiliriz." dedi.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.