Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

BAŞKAN İKSİR’DEN ASGARİ ÜCRET ÇIKIŞI

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, 1 Aralıkta başlayacak olan asgari ücret komisyon görüşmeleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücretliye yılda tek zam çıkışı ile ilgili bir açıklama yaptı.

30.11.2023 12:14:00 1079 0
BAŞKAN İKSİR’DEN ASGARİ ÜCRET ÇIKIŞI


İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, 1 Aralıkta başlayacak olan asgari ücret komisyon görüşmeleri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücretliye yılda tek zam çıkışı ile ilgili bir açıklama yaptı. 

 


Asgari ücretin insanca yaşanacak sınırlarda olması gerektiğini söyleyen Başkan İksir, “ asgari ücretin insanca yaşanacak sınırlarda olması konusunu İYİ Parti olarak konuşmaya ve anlatmaya devam edeceğiz” dedi.
“YILDA EN AZ 2 ARTIŞ OLMALI”
Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamada asgari ücrete yılda tek zam yapacağız demesine tepki gösteren İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir,” Her şeye her ay zam gelirken asgari ücretliye yılda tek zam yapacağız demek en basit tabirle utanmazlıktır. Yüksek enflasyonla boğuştuğumuz bu dönemde maaş zamları ne kadar çok dengelenirse çalışan o kadar korunmuş olur. Bu durumda yılda 2 kez yapılan güncelleme bile az gelirken Bakan Bey çıkmış yılda tek zam yapacağız diyor. Takdiri milletimize bırakıyoruz?” dedi.
“ASGARİ ÜCRET İNSANCA YAŞANABİLECEK SINIRA GETİRİLMELİ”
Asgari ücretin insanca yaşanacak sınıra getirilmesi gerektiğini söylen Başkan İksir sözlerini sonlandırırken şunları söyledi, “Yoksulluk sınırının 45 bin 686, açlık sınırının ise 14 bin 25 lira olduğu ortamda, asgari ücret günümüz koşullarına göre ayarlanarak, insanca yaşanabilecek sınıra getirilmelidir. Kaldı ki sadece asgari ücretli değil, emekli, dul ve yetimlerin de maaşları günümüz koşullarına göre güncellenmelidir. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılarak emekli bu zor şartlarda korunmalıdır. 1 Aralıkta başlayacak olan asgari ücret komisyon görüşmelerinden iyi bir sonuç çıkması ve asgari ücretin insanca yaşanacak sınırlarda olması konusunda İYİ Parti olarak konuşmaya, anlatmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz."


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.