Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BAŞKAN İKSİR; KURBANLIK FİYATLARI CEP YAKIŞIYOR

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurbanlık fiyatları ve alım gücü üzerine konuştu.

MANİSA-GENEL 23.06.2023 16:09:00 1121 0
BAŞKAN İKSİR; KURBANLIK FİYATLARI CEP YAKIŞIYOR

 


İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurbanlık fiyatları ve alım gücü üzerine konuştu. 


Geçen seneye göre fiyatların büyükbaşta yüzde 140,5, küçükbaşta ise yüzde 103,9 arttığını ifade eden başkan İksir, vatandaşın kurbanlık alırken zorlandığını ifade etti. 


“GEÇEN YILA GÖRE KÜÇÜKBAŞTA YÜZDE YÜZ, BÜYÜKBAŞTA YÜZDE YÜZ ELLİ ARTIŞ VAR” 


İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, “Yem, elektrik, işçilik, veteriner, ilaç ve nakliye gibi girdilerde bu yıl ciddi artış yaşandığı için bu durum dolaylı olarak kurbanlık fiyatlarını da arttırdı. Geçen seneye göre fiyatlar büyükbaşta yüzde 140,5, küçükbaşta ise yüzde 103,9 arttı. Bu durum vatandaşımızın kurbanlık almasını zorlaştırıyor” dedi.


“ANLAŞILAN BU KURBAN DA VATANDAŞIMIZIN SOFRASINA ET GİRMEYECEK” 


Başkan İksir sözlerini şöyle noktaladı, “Zamlardan ve enflasyondan Diyanet İşleri Başkanlığı bile etkilenmiş olacak ki vekaletli kurban ücretlerinde geçen yıla göre yüzde 164 zam yapılarak, Yurt içi vekaletle kesim ücreti 5 bin 950, Yurt dışı vekaletle kesim ücreti ise 2 bin 750 TL olarak belirlemiş. Şimdi soruyoruz! Asgari ücretli ve emekli vatandaşlarımız evinin kirasını mı ödeyecek? , temel gıda ihtiyaçlarını mı alacak?, faturalarını mı ödeceyecek? yoksa kurbanlık mı alacak? Anlaşılan o ki bu kurban da açlık sınırında yaşamaya itilen vatandaşlarımızın sofrasına et girmeyecek”


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.