Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BAŞKAN İKSİR, “BU RAKAMLAR GÖSTERİYOR Kİ AMAÇLARI MAAŞ ZAMLARINI AŞAĞIYA ÇEKMEK”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir TÜİK ‘in açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamları üzerine açıklamada bulundu.

MANİSA-GENEL 7.06.2023 11:30:00 1358 0
BAŞKAN İKSİR, “BU RAKAMLAR GÖSTERİYOR Kİ AMAÇLARI MAAŞ ZAMLARINI AŞAĞIYA ÇEKMEK”

 

 


İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir TÜİK ‘in açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamları üzerine açıklamada bulundu. 
TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını, asıl amacın Temmuz'da yapılacak maaş zamlarını aşağıya çekmek olduğunu vurgulayan başkan İksir,  "Bu rakamlar gösteriyor ki amaçları maaş zamlarını aşağıya çekmek”dedi.

“TÜİK VE ENAG ARASINDA YİNE UÇURUM VAR”
İYİ Partili İksir, “ Her enflasyon açıklamasında olduğu gibi yine verilen süslenmiş rakamlar bizi şaşırtmadı.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in Mayıs ayı enflasyonu açıklamasında, her zaman olduğu gibi yine Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)'la arasında yine uçurum var. TÜİK, mayıs ayında tüketici fiyat endeksini bir önceki aya göre yüzde 0.04, yıllık bazda da yüzde 39.56 olarak açıklarken, ENAG'ın, doğalgaz fiyatının değişmediği varsayımıyla açıkladığı verilerine göre ise mayıs ayında enflasyon yüzde 7.35, yıllık bazda da yüzde 109.01 oranında artış gerçekleşti. TÜİK’in açıkladığı verilerin gerçekçi olmadığı ortadır” dedi.

“DOĞALGAZ KANDIRMACASI İLE MAAŞ ZAMLARINI EN ASGARİ DURUMA İNDİRECEKLER”
Sözlerine devam eden İksir, “ Görülen o ki vatandaşa ücretsiz olarak sunulan doğalgazla, vatandaşın üzerinde sürekli olarak artan enflasyon yükünü azaltma amacı taşındığı görülmektedir. TÜİK'in; oranları hesaplarken, doğalgaz fiyatları için 'sıfır fiyat' yöntemini uygulaması tam anlamıyla bir kandırmacadır. TÜİK'in asıl amacının, doğalgaz kandırmacası  ile Temmuz'da yapılacak işçi, memur, asgari ücret ve emekli  maaş zamlarını en asgari duruma indirmek olduğu ortadadır” dedi.

“MİLLETİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”
İYİ Parti İl Başkanı  Ali Zafer İksir sözlerini sonunda şunları söyledi, “Görünen o ki yeni dönemde de değişen bir şey olmayacak. Çalışanların ve emeklilerin hak ettiği kazanç ellerinden alındığı gibi derin yoksulluk daha da artmaktadır. İYİ Parti olarak şunu söylüyoruz geriye dönük enflasyon kayıplarının karşılanması ve emekçinin gasp edilen gelirinin yerine konulması gerekmektedir. Milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz.”


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.