Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

BAŞKAN İKSİR, BİREYSEL SİLAHLANMANIN ÖNLENMESİ LAZIM

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir son dönemde artan asayiş olaylarına tepki gösterdi.

MANİSA-GENEL 29.08.2023 13:02:00 1129 0
BAŞKAN İKSİR, BİREYSEL SİLAHLANMANIN ÖNLENMESİ LAZIM

 


İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir son dönemde artan asayiş olaylarına tepki gösterdi. 


Başka İksir yaptığı açıklamada giderek artan bireysel silahlanma ve asayiş olaylarına dikkat çekerek, “ Bireysel silahlanma konusu en kısa zamanda mecliste gündeme gelmeli ve bireysel silahlanmanın önüne geçilebilmesi için cezalarda artış öngören bir kanun teklifi yapılmalıdır” dedi.

“YEDİ AYDA 1200 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”
Bireysel silahlanmanın giderek artan bir güvenlik sorunu olduğunu söyleyen Başkan İksir, “ Ülkemizde bireysel silahlanmada yaşanan artış maalesef arkasından silahlı saldırılarda ölenlerin sayısında da büyük bir artış getirmiştir. Raporlar incelendiğinde 2023 yılında geride bıraktığımız 7 ay içerisinde ülke genelinde bin 938 silahlı şiddet olayı basına yansımış, bu silahlı şiddet olaylarında bin 200 kişi hayatını kaybederken, bin 960 kişi de yaralanmıştır. Şehrimizde son bir ay içerisinde basına yansıyan birçok silahlı şiddet olayında ölüm ve yaralama meydana gelmiştir. Yapılan asayiş uygulamalarında ise birçok ruhsatsız silah ele geçirilmiştir” dedi 
“ÜLKEMİZDE VE ŞEHRİMİZDE SİLAH SAYISI 10 KAT ARTTI”
Ülkemizde her 10 silahtan 9 ‘unun ruhsatsız olduğunu belirten İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, “ Ülkemizde yaklaşık 40 milyon silah var ve bunların sadece 4 milyonu ruhsatlı durumda. Yani 10 silahtan 9’u ruhsatsız. Bu şehrimizde de aynı şekilde kendini göstermektedir. Şehrimizde 5 yıl önce 622 olan ruhsatlı silah sayısı 6 bin 17’ye yükselmiş, ruhsatsız silah sayı ise bilinmemektedir. Ülkemizde her geçen gün artan şiddet olaylarının kontrol altına alınması için ruhsatsız silah kullanımının önüne geçilmesi büyük önem taşımaktadır. Güncel duruma bakıldığında ülkemizde; Bir veya birden fazla silahı taşıma veya satın alma suçu ile birden fazla silahı bulundurma suçunun cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 30 günden 100 güne kadar adli para cezasıdır. Bu şartlardan hareketle ülkemiz bireysel silahlanmanın çok basit koşullarda yapılabildiği bir ülke haline gelmiştir. Bu yüzden 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanunda Değişiklik yapılarak, “1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 30 günden 100 güne kadar adli para cezası” şeklinde olan cezaların “3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 60 günden 200 güne kadar adli para cezası” şeklinde revize edilerek daha caydırıcı olması gve ruhsatlı silah alımlarının zorlaştırılması gerekmektedir.” dedi.
“TBMM  VE YARGIYA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”
Başkan İksir sözlerinin sonunda şunları söyledi; “ Burada TBMM  ve yargıya büyük iş düşüyor. Yapılacak kanun teklifi ile 6136 sayılı kanunun daha caydırıcı olması ve yargı organlarının biran önce çözüm üretmesi gerekiyor ki bu olayların önüne geçmek mümkün olabilsin, vatandaşlarımız da rahat bir nefes alabilsin”


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.