Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Gören, KDV'deki farkın çözümünü bekliyoruz

Akhisar Lokantacılar, Köfteciler, Tatlıcılar Odası Başkanı ve TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu) Kadın Esnaf Kurulu Üyesi Pınar Gören, KDV’de yaşanan fark oranlarının esnafın sırtına yük olduğunu açıkladı.

7.07.2023 20:29:00 916 0
Başkan Gören, KDV

Akhisar Lokantacılar, Köfteciler, Tatlıcılar Odası Başkanı ve TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu) Kadın Esnaf Kurulu Üyesi Pınar Gören,  KDV’de yaşanan fark oranlarının esnafın sırtına yük olduğunu açıkladı. 

 Başkan Gören, yönetim kurulu üyeleri Mesut Cansever, Zühre Uçak, Muhammet Çalışkan, Bulut Şimşek, Ali İskeçe ile birlikte, odada basın açıklaması yaptı. 


Pınar Gören yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Pandemi döneminde artan gıda fiyatlarına önlem olarak KDV oranında indirim uygulandı.  Temel gıda ürünlerinde gıda KDV’si yüzde 8’den, yüzde 1’ düşürüldü. Biz lokantacılar olarak almış olduğumuz temel gıda ürünlerini yüzde 1 KDV ile alıyoruz. Fakat biz sattığımız yemeğin fatura çıkışını yüzde 8 olarak yapıyoruz.  Dolayısıyla aradaki yüzde 7’lik fark tamamıyla biz lokantacı esnafının yük olarak sırtında kaldı. Bu esnafımızı çok ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor.

 Bu haksız uygulamanın bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Tabi ki bugün yayınlanan kararname ile yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10 a yükseltildi. Yeme içme sektörü hala satın aldığı ürünlerini yüzde 1 KDV ile almaktadır. Artık yüzde 10 KDV ile satacaktır. Ayrıca esnaf odamızda muhasebe girdileri birbirini tutmamakta yazılan cirolar üyemizi şirket olma yoluna götürmektedir. Bağlı bulundukları sektörel temsilcisi olduğumuz ihtisas odalarından Ticaret odalarına bir gidiş söz konusudur. Bundan sonraki süreçte esnafın sırtına büyük KDV yükü binecek ve esnafımız bu yükün altından kalkamayacaktır. 

 

Genel seçim öncesi ziyaretimize gelen tüm vekil adaylarımıza ve siyasetçilerimize özellikle Lokantacı esnafımızın yaşadığı KDV sorununu anlatmış çözüm desteği istemiştik Hem iktidar hem de muhalefet vekillerimizin mecliste ve komisyonlarda bu konuya ilişkin çalışma yapmasını bekliyor, Devletimizden bu konuyu ivedi şekilde ele alınmasını talep ediyoruz.”


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.