BAŞKAN ERYILMAZ, “ŞAHSİ DOST VE DÜŞMANLIKLA DIŞ POLİTİKA YÖNETİLMEZ”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın defalarca “katil” dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile Katar’da bir araya gelmesine tepki gösterdi.

MANİSA-GENEL 21.11.2022 18:03:00 1652 0
BAŞKAN ERYILMAZ, “ŞAHSİ DOST VE DÜŞMANLIKLA DIŞ POLİTİKA YÖNETİLMEZ”

 

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın defalarca “katil” dediği Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile Katar’da bir araya gelmesine tepki gösterdi. Başkan Eryılmaz, “Kırdıkları testiden su içmekten bıkmayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Oradan oraya savrulan dış politikanın bedelini yıllarca vatandaşlarımıza ödettiler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile görüştü.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin görüşmesini değerlendirdi.

“ŞAHSIM SİYASETİ İLE DIŞ POLİTİKAYI ORADAN ORAYA SAVURDULAR”

Başkan Eryılmaz, “AK Parti, kırdığı testiden su içmeye oldukça alışkın bir partidir. Cumhurbaşkanı, 2014 yılından bu yana ‘katil’ ve ‘firavun’ dediği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü, el sıkışıp gülerek poz verdi. Şahsım siyaseti ile Türkiye’nin dış politikasını oradan oraya savuranlar, şimdi hiçbir şey olmamış gibi dostluk pozu veriyorlar. 9 yıl boyunca diplomatik görüşmeden kaçınmaları, kişisel hırsları yüzünden Türkiye önemli bir müttefikini kaybetti. Sisi, Yunanistan’a destek verdi. Türkiye, iktidar temsilcilerinin bu akılalmaz inadı yüzünden tüm komşularını kaybetti” dedi.

“DÜZENSİZ GÖÇÜ ÖNLEMEK İÇİN ESAD İLE GÖRÜŞÜN”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Cumhurbaşkanı ‘asla görüşmem’ dediği Sisi ile el sıkıştı. Buradan bir çağrımız var. Yıllardır siyasi hırslarınız nedeniyle ülkemizde düzensiz göç sorunu git gide büyüyor ve Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit ediyor. Artık Türkiye’yi kendi bakkal dükkanınızmış gibi yönetmeyi bırakın ve Dışişleri Bakanlığı’nın kıymetli bürokratlarını Suriye ile görüştürün. Esad ile görüşüp düzensiz göç sorununu çözmek için çaba sarf edin. Türkiye, Cumhurbaşkanı’nın dostlarına kızgınlığı nedeniyle büyük bedeller ödedi. Bırakın bir ülkeyi, bakkal dükkanı bile böyle yönetilmez. Akılcı, doğru dış politika adımları atın, Türk milleti sizin arkadaşlık ilişkilerinizde yaşanan sorunların bedelini ödemeyecek kadar büyük bir millettir. Şahsi dostluklar ve düşmanlıkla dış politika yönetilmez”

Bir 3 kişi, oturan insanlar, tuğla duvar, iç mekan ve şunu diyen bir yazı 'san ERYILMAZ Baskanı' görseli olabilir

Manisa Şoförler Odası’nda değişim: Cahit Güden başkan

Turgutlu şoför esnafı Yörüyen’le devam dedi

Saadet Partisi’nden Manisa Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

Saadet Partisi’nden Manisa Haber Ajansı’na ziyaret

322 sporcu kros yarışlarında Türkiye finali için ter döktü

Başkan Semih Balaban Seyitli Mahallesini ziyaret etti

Manisa’da 2025’te mezarlıklara kapsamlı bakım

MASKİ’den derelerde 12 kilometrelik korkuluk

  • Pazartesi 1.4 ° / -0.9 ° Yoğun kar yağışlı
  • Salı 1.5 ° / -8 ° Yoğun kar yağışlı
  • Çarşamba -4.5 ° / -13.2 ° Hafif dondurucu yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.