Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Ergün, Saruhanlı’nın 3’ü 1 Arada Projesinin Temelini Attı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Saruhanlı’ya sözünü verdiği Yeraltı Otoparkı, Kent Meydanı ve Gençlik Merkezi projesinin temeli atıldı.

SARUHANLI 18.02.2024 10:36:00 1001 0
Başkan Ergün, Saruhanlı’nın 3’ü 1 Arada Projesinin Temelini Attı

 


 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Saruhanlı’ya sözünü verdiği Yeraltı Otoparkı, Kent Meydanı ve Gençlik Merkezi projesinin temeli atıldı. 

 

Temel atma töreninde konuşan Başkan Ergün, “Sosyal alanlarıyla, yeşil alanlarıyla, peyzajıyla, otoparkıyla ve gençlik merkeziyle 3’ü 1 arada ama dört dörtlük bir projeyi hayırlısıyla Saruhanlı’ya kazandırmış olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.
 

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Saruhanlı’da yapımına başlanan Yeraltı Otoparkı, Kent Meydanı ve Gençlik Merkezi projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün ile Cumhur İttifakı Saruhanlı Belediye Başkan Adayı Ekrem Cıllı’nın yanı sıra Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Baki Ulu, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Eroğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, MHP KAÇEP İlçe Didem Anat, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Jale Aslan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 

Başkan Bilgin’den Başkan Ergün’e Teşekkür
 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin yaptı. Saruhanlı’ya önemli bir projenin kazandırılacağını ve buna ortak olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Bilgin, “Hizmetin siyaseti olmaz. Saruhanlı’ya bu eseri kazandırdığı için Cengiz ağabeyime teşekkür ediyorum. Buranın maliyetinin otopark kısmı Saruhanlı Belediyemize ait. İlçemizin ihtiyacı vardı. Bu büyük bir sorundu. Saruhanlı’mıza hayırlı olsun” dedi.
 

“Beklentilere cevap veren çalışmalara imza attık”
 

Sözlerine Saruhanlı’nın bu güzel proje üçlemesinin hayırlı olmasını dileyerek başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yüce Allah, sağlık, sıhhat içerisinde açılışını da yapmayı bizlere nasip etsin inşallah. Zaman, su gibi akıp gidiyor. Göz açıp kapamadan 5 yıllık hizmet dönemimizi de hayırlısıyla tamamladık. Manisa’nın büyükşehir olduğu 2014 yılından bu yana 17 ilçemizin tamamına en güzel hizmetleri götürmenin çabası içinde olduk. Şehrimizin kanayan yaralarına neşter vurup, hemşerilerimizin ihtiyaç duyduğu hizmet ve projeleri hayata geçirdik. İmar sorunundan katı atık bertaraf tesislerine, prestij caddelerden, atık su arıtma tesislerine, kavşaklardan otoparklara, sosyal alanlardan eğitim hizmetlerine kadar şehrimizin ve hemşerilerimizin beklentilerine cevap veren çalışmaların altına imzamızı attık” dedi.
 

Depremde ve Pandemide Yaşamını Yitirenleri Andı
 

Geride kalan 5 yıllık sürede ülkece zor zamanların yaşandığını ifade eden Başkan Ergün, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri sağladığımız bütçe disiplini, üretken belediyecilik ve doğru yönetim anlayışıyla bütçesinde rekorlar kıran, bir belediye olmanın ve Manisa’nın adını hep ilk sıralarda duyurmanın gururunu yaşadık. Bildiğiniz gibi, geride bıraktığımız 5 yıllık hizmet dönemimizde 2 yıl pandemi süreci; geçtiğimiz yıl da hepimizi derin yasa boğan

 

deprem felaketini yaşadık. Bu vesileyle pandemide ve depremde yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Rabbim, bir daha ülkemize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın” dedi.
 

11 Milyar TL Yatırım
 

Olumsuzluklara rağmen hizmetleri sürdürdüklerini belirten Başkan Ergün, “Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen hizmetlerimizi, projelerimizi ve çalışmalarımızı sürdürdük ve Manisa’mızın büyükşehir olmasından bu yana şehrimize tam 11 milyar liralık yatırım kazandırdık. Yaptığımız bu çalışmalar, geçtiğimiz hafta içinde bizleri ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek tarafından da takdirle karşılandı. Sayın Bakanımız, bütçemizin yüzde 40’ının yatırıma ayrılmasının muazzam bir şey olduğunu dile getirdi ve kaynakların eser anlamında millete dönmesinin önemine vurgu yaparak, bizlere teşekkür etti. Bu da hem şahsım, hem çalışanlarımız hem de Manisa’mız için büyük bir gurur kaynağı oldu” dedi.
 

Saruhanlı’ya Yapılan Hizmetleri Sıraladı
 

Saruhanlı’da Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Başkan Ergün, “Halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla Saruhanlı’mızda Uğur Mumcu Parkı, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, MABEM, Gıda Bankası, Atatürk, Hükümet, Namık Kemal ve Talatpaşa Prestij caddeleri, katı atık transfer istasyonu, çiftçimize yönelik yardımlar, mezarlık hizmetleri, Cami aydınlatmaları, Saruhanlı atık su arıtma tesisinin işletime alınması gibi hizmetlerimizi kazandırdık. Yol medeniyettir anlayışımızla ilçemizde bugüne kadar 411 kilometrenin üzerinde asfalt çalışması yaptık. Bununla birlikte özellikle mahallelerimizde 1 milyon 180 bin 509 metrekare kilit parke taş çalışması gerçekleştirdik. Asfalt çalışması yaptığımız tüm yollarda kedi gözü, uyarıcı levha montajlarımız ve yol çizgi çalışmalarıyla konfor ve güveni ön planda tuttuk” diye konuştu.
 

Saruhanlılı Çiftçilere 4 Milyon 13 Bin TL Destek
 

Tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik Saruhanlı’daki desteklemelerden de bahseden Başkan Ergün, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl 150 milyon Lira gibi büyük bütçe ayırdığımız kırsal kalkınmaya yönelik hizmetlerimizde Saruhanlılı çiftçilerimize önemli katkılar sağladık. Sulama göletleri, hayvan içme suyu göletleri, yem desteği, koç desteği, taral doldurma, tarım makineleri desteği, gübre desteği gibi sayısız hizmetlerle çiftçimize dayanak olduk. Yangından dolayı zarar gören Sarısığırlı, Hatıplar ve Çaltepe mahallelerinden 35 üreticimize yüzde 100 hibe desteğimizle 1650 adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Bugüne kadar yalnızca Saruhanlı’daki çiftçilerimize sağladığımız destek miktarı 4 milyon 13 bin liraya ulaştı. Ürünleri bol, kazançları bereketli olsun.”
 

Çevreci Yatırımlar
 

2017 yılında hayata geçirdikleri Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Sahası ile Manisa’nın 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömdüklerini dile getiren Başkan Ergün, “Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Saruhanlı’mızda da katı atık transfer istasyonu inşa ettik. Çöpleri, bu istasyonlarımızdan kapalı sistem ve sızdırmazlık özelliği olan tırlarımızla alarak Uzunburun’daki tesisimize taşıyoruz. 101 ve 154 mahalle altyapı projelerimiz kapsamında Adiloba, Lütfiye, Taşdibi, Tirkeş, Kumkuyucak, Paşaköy, Çullugörece, Azimli, Büyükbelen, Kayışlar, Kemiklidere, İshakçelebi, Mütevelli, Sarıçam, Koldere, Apak, Şatırlar, Kepenekli mahallelerimizin alt ve üstyapısını tamamladık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 

Saruhanlı’ya 667 Milyon 458 Bin TL
 

İlçe merkezinde başlattıkları 5,5 kilometrelik içme suyu isale hattı çalışmasının da devam ettiğini belirten Başkan Ergün, “Kullanılmayan atık su arıtma tesislerimizi işler hale getirerek, çevremizi korumanın, çocuklarımıza daha temiz ve daha yaşanabilir bir Manisa bırakmanın çabasında olduk. Ayrıca dere ıslahları, 2,5 kilometre korkuluk imalatı ve 252 kilometre dere temizliğiyle taşkın riskini ortadan kaldırmayı amaçladık. Bunlarla birlikte 39 adet içme suyu deposunun bakım-onarımını yaptık. 36 adet içme suyu sondajı açtık. Paket içme suyu arıtma tesislerimiz ve otomatik klorlama sistemlerimiz ile ilçemizde suyun daha sağlıklı şekilde hanelere ulaşmasını sağladık. Kısa bir özet olarak bahsettiğim bu çalışmalarımızla bugüne kadar Saruhanlı’mıza Büyükşehir ve MASKİ olarak toplamda 667 milyon 458 bin lirayı bulan bir yatırım yaptık. Rabbim, güzel günlerde kullandırsın, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
 

Zeki Bilgin’e Teşekkür
 

Temelini atılan Yeraltı Otoparkı, Kent Meydanı ve Gençlik Merkezi projesinin de ilçenin ihtiyacına önemli ölçüde yanıt verecek güzide bir proje olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “3500 metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz projemiz, zemin altı otopark ve zemin üstü gençlik merkezi olarak tasarlandı. Yer altı otoparkı olarak tasarlanan bölüm 103 araç kapasiteli olacak ve Saruhanlı’mızın otopark ihtiyacına önemli ölçüde çözüm getirecek. Burada bir parantez açmak istiyorum. Saruhanlı Belediye Başkanımız Sayın Zeki Bilgin’le bu projemizde işbirliği protokolü imzalamıştık. Protokol kapsamında otopark kısmının maliyetini Saruhanlı Belediyemiz üstlendi. Bu vesileyle değerli Başkanımıza projemize katkılarından dolayı hem şahsım hem de Saruhanlılı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Sağ olsun” dedi.
 

“Dört dörtlük proje”
 

Projede gençleri de unutmadıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Onlara da Gençlik Merkezi kazandıracağız. Bu merkezimiz de zemin + 2 katlı olacak ve içerisinde yer alan birimler meydana bakacak şekilde yapılacak. Kent Meydanı da kamuya açık kullanım amaçlı tasarlandı. Kısacası, sosyal alanlarıyla, yeşil alanlarıyla, peyzajıyla, otoparkıyla ve gençlik merkeziyle 3’ü 1 arada ama dört dörtlük bir projeyi hayırlısıyla Saruhanlı’ya kazandırmış olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.
 

Hayırlı Olsun
 

Başkan Ergün, sözlerini şöyle noktaladı: “Yeni dönemde de inşallah desteklerinizle yine şehrimize çağ atlatacak çalışmaların içinde olacağımızı bilmenizi isterim. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Manisa ziyaretinde vurguladığı gibi, 31 Mart seçimlerinin hemen ardından Manisa’mızın her meselesini çözmek, modern şehirciliğin ve üretken belediyeciliğin tüm imkanlarını hayata geçirmek için boşa zaman kaybetmeyeceğiz. Üreterek gelişeceğiz, geliştikçe büyüyeceğiz, büyüdükçe zenginleşip, sosyal ve ekonomik engelleri Allah’ın izniyle kademe kademe aşacağız. Bu duygularla Saruhanlı Yeraltı Otoparkı, Kent Meydanı ve Gençlik Merkezi projemizin temel atma töreninin hayırlı olmasını diliyor, törenimize katılımlarınızdan dolayı bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum.”
 

Başkan Ergün Temele Harcı Döktü
 

Konuşmaların ardından duaların okunması ve kurban kesilmesinin akabinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Cumhur İttifakı Saruhanlı Belediye Başkan Adayı Ekrem Cıllı ve protokol üyeleri, butona basarak, temele harç döktü. Çalışmaların kazasız bir şekilde ilerlemesi temennisiyle temel atma töreni son buldu.
 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.