Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Destandan Akgedik'e kapalı pazarlar yeri çağrısı

Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay, Yunusemre ilçesinde bulunan Yunuskent Akgedik bölgesinde yeni bir kent inşa edildiğini belirtti

3.05.2023 14:57:00 968 0
Başkan Destandan Akgedik

Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay, Yunusemre ilçesinde bulunan Yunuskent Akgedik bölgesinde yeni bir kent inşa edildiğini belirterek, nüfusun her geçen arttığı bu bölgeye acilen modern kapalı pazaryerinin yapılması için yetkililere çağrıda bulundu. 

 

 

Bugün hayata geçen konutlarla yaklaşık 20 bine yakın insan burada yaşarken, neredeyse Manisa’da birçok ilçeden daha fazla nüfusu bünyesinde barındırıyor. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak olan yeni konutlarla birlikte burada yaşayan nüfus daha da artacak. Vatandaşlar Pazar alışverişi için şehir merkezine geliyor. 
Başkan Destan Bulgay, “Manisa’mız gerek sanayisi gerekse tarımdaki çeşitli ürün yelpazesiyle hızla göç alan, çok büyümekte olan bir kentimiz. Tabi şehrin ihtiyaçları da buna paralel olarak artıyor. Agkedik’te yeni bir yaşam alanı uzun zamandan beri inşa ediliyor. Ve giderek büyümekte olan, neredeyse küçük bir ilçe konumuna gelmiş durumda. Dolaysıyla orada yaşayan halkın talepleri de her gün çeşitleniyor.  Pazaryeri de bunlardan bir tanesidir. Biz göreve geldiğimiz süreden beri pazaryeri ile ilgili talepleri sürekli duyuyoruz. Belediyelerle istişare ediyoruz. Yunusemre Belediyemizin bu konuda çabaları var. Belediye başkanımızla bizzat görüştük. Kendisi de oradan yaşayan vatandaşların talepleri olduğunu belirterek ona göre çalışma yapılacağını söyledi.  Biz Pazarcılar Odası olarak orada pazaryeri kurulma aşamasında her türlü desteği vermeye hazırız. Tabi bu pazaryeri yapılırken alt yapı sorunlarının da çözülmesi gerekiyor. Sadece pazar kurmakla bu iş yetmiyor. Pazar yerini yaşam alanı gibi inşa etmek lazım. Kapsamlı düşünmek lazım. Yeni yapılacak olan etaplarla beraber Akgedik  Yunuskent gerçekten potansiyeli yüksek bir yer haline gelecek. Şehirden biraz uzak olduğu için halk ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor. Vatandaşlarımız Pazar ihtiyaçlarını gidermek için şehir merkezine gelmek zorunda kalıyor. Pazarcılar Odası olarak tek başımıza pazaryeri yapmamız kolay değil. Ama belediyemizin bu konusunda çalışmalarına destek vermeye hazırız. İlk etapta büyük bir pazaryerini kaldıracağını düşünmüyorum. Bunun için butik bir yer olabilir. Pazara gelen herkes aradığını bulabilmeli. Aradığını alabilsin. Ama öncelikle pazaryerinin belirlenmesi lazım. Çünkü orası arazi olarak çok yüksek bir yer. Vatandaşların gelebileceği bir yer olmalı. Pazarcı da rahat etmeli. Böyle olursa pazaryeri rağbet görür, halk da rahat eder. Tabi burada en büyük görev belediyemize düşüyor” diye konuştu.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.