Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Başkan ÇELİK'ten, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 89. yıldönümü mesajı

İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet ÇELİK, Türk kadınına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen seçme ve seçilme hakkının 89.yıldönümü nedeniyle yazılı olarak bir mesaj yayımladı.

MANİSA- İLÇELER 6.12.2023 11:02:00 1292 0
Başkan ÇELİK


İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet ÇELİK, Türk kadınına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen seçme ve seçilme hakkının 89.yıldönümü nedeniyle yazılı olarak bir mesaj yayımladı.


Türk toplumunun gelişip yükselmesinde kadınların katkısının büyük olduğunu belirten İYİ Parti Şehzadeler ilçe Başkanı Ahmet ÇELİK, “Tarihimiz, büyük adamları ve nesilleri yetiştiren analarımızın örnekleri ile doludur. Cumhuriyetin kuruluşundan önce ve sonra başarıları ve fedakarlıkları ile tarihe geçen analarımız bu günlere gelmemizi sağlamışlardır.
Birleşmiş Milletlerin 1952 yılında Uluslararası bir sözleşme ile getirebildiği, kadınlara seçme ve seçilme hakkını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına tanımıştır. Kadın elinin değdiği her yerde ve her işte başarı vardır, kalite vardır, saygınlık vardır. Kadınlarımızın toplum hayatının her aşamasında etkin rol almalarını sağladığımızda, ülkemizin gelişmesi hızlanacak, toplumumuzun saygınlığı daha da artacaktır. Kadınlarımızın her meslekte ve özellikle siyasi hayatta daha çok ve daha etkin yer alabilmeleri yönetimde ve siyasette kaliteyi beraberinde getirecektir. İYİ Parti’nin kadına verdiği değeri kadın olan genel başkanımız sayın Meral AKŞENER ve milletvekillerimizin diğer partilere olan oranına bakarak anlayabiliriz. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verildiği bu anlamlı günde kadın haklarının her geçen gün iyileştirilmesi ve kadınlarımızın toplumsal hayatın her alanında yerlerini almasını temenni ediyor, İYİ Partinin ve tüm siyasi partilerde tek kadın olan Genel Başkanımız başta olmak üzere tüm kadınlarımızı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Çarşamba 24.8 ° / 13.3 ° false
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.