Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

BAŞKAN AKAN,ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Yunusemre Belediye Başkanlığı’na partisinden aday adaylığını açıkladı.

MANİSA-SEÇİM 27.09.2023 18:47:00 1336 0
BAŞKAN  AKAN,ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Yunusemre Belediye Başkanlığı’na partisinden aday adaylığını açıkladı.

 

 Başkan Akan, “Vizyonumuz, Yunusemre ilçesini daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir ve daha refah bir kent haline getirmek olacaktır. Hemşehrilerimizin tükenen hayallerini İYİ Belediyecilik anlayışımızla geri getireceğiz” dedi.

5 yıllık görev süresi boyunca Yunusemre’de çalışmalarını ilmek ilmek ören İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’dan beklenen açıklama, coşkulu bir tanıtım toplantısıyla geldi.

İYİ Partili Akan, 2024 yılı Mart ayı içerisinde yapılacak yerel seçimlerde Yunusemre Belediye Başkanlığı için partisinden Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Coşkulu ve geniş katılımlı bir buluşmayla aday adaylığını duyuran Başkan Akan’ın konuşması, salonda büyük alkış topladı.

Toplantıya İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Teşkilat Başkanlığı Ege Bölge Koordinatörü Selçuk Türkoğlu, İl Başkanı Ali Zafer İksir, STK temsilcileri, Manisa iş dünyasının önemli isimleri ve çok sayıda partili katıldı.

“YUNUSEMRE’Yİ DAHA YAŞANIR BİR HALE GETİRMEK İÇİN SON NEFESİME KADAR ÇALIŞACAĞIM”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı ve Yunusemre Belediye Başkan A. adayı Tufan Akan, “Yunusemre ilçemiz, tarihi kökleriyle modern yaşamın birleştiği bir yerdir. Bizim için Yunusemre, 'kökü mazide olan atiyim' dizesinde olduğu gibi; geçmişin izlerini taşırken, aynı zamanda geleceğe umutla bakmaktır. Yunusemre’miz, tarihi, ekonomik ve kültürel zenginlikleriyle dolu, doğal güzellikleriyle büyüleyici bir ilçedir. Yunusemre bizler için alelade bir yer değil; bir yurt, bir oba ve kocaman bir ailedir. Ben, Manisa’ya, Yunusemre’ye gönül vermiş bir kardeşiniz olarak, bu büyük ailemiz için daha iyi bir gelecek inşa etmek ve Yunusemre'yi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için buradayım. Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya’nın, 'Delikanlım! İşaret aldığın gün atandan! Yürüyeceksin! Millet yürüyecek arkandan!' dizelerinden aldığım ilham ve sizlerden aldığım güç ile Yunusemre ilçemizin Belediye Başkan Adaylığına talibim. Burada şunu belirtmek isterim ki; ben kardeşiniz Tufan Akan, Yunusemremizin belediye başkanlığına namzet olarak, sizlerle birlikte bu hedefe ulaşmak için son nefesime kadar çalışmaya kararlıyım” dedi.

VİZYON PROJELERİ 6 TEMEL ÜZERİNE KURULACAK

Yunusemre’nin sorunlarının çözüme kavuşması için 6 temel politika üzerinde duracaklarını belirten Başkan Akan, “Bu şehri klimalı makam odalarından çıkmayan 3-5 sözde bürokratla değil, halkla birlikte yönetmek için geliyoruz” dedi.

İYİ Partili Akan, “Vizyonumuz, Yunusemre ilçesini daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir ve daha refah bir kent haline getirmek olacaktır. Bu hedefe ulaşmak için şu temel alanlara öncelikle odaklanacağız. Birincisi altyapı ve ulaşımdır. Yunusemre'nin alt ve üst yapısını güçlendirmek, modernize etmek ve ulaşımını kolaylaştırmak için büyük çaba sarf edeceğiz. Yolların bakımı, yeni ulaşım projeleri ve otopark sorunlarına mahalle bazlı çözümler getireceğiz. Merkez Efendi, Topçuasım, Tevfikiye ve Aynı Ali Mahallelerimizdeki sıkışan trafik ve otopark sorununu hazırladığımız ve lansmanla tanıtacağımız projemizle çözüme kavuşturacağız. İkinci önemli temelimiz eğitim ve gençlik olacak. Gençlerimiz, Yunusemremizin geleceğidir. Eğitim kalitesini yükseltmek ve gençlerimize daha fazla fırsat sunmak için elbirliği ile çalışacağız. Gençlerimizin eğitimine ve gelişimine dair gerekli yatırımları yapacağız. Eğitim kurumlarını destekleyecek ve gençlerimize daha fazla fırsat sunacağız. İlçemiz sınırları içinde bulunan Devlet okullarında ilk ve orta öğretim düzeyinde okuyan her bir evladımıza kahvaltı ve öğle yemeğini ücretsiz olarak vereceğiz. İYİ Belediyeciliğimizde hiçbir çocuk sınıfa karnı aç girmeyecek” diye konuştu.  

YUNUSEMRE İSTİHDAM ŞEHRİ OLACAK

İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan A. adayı Akan, “Çevre, bizim en kıymetli değerimiz. İlçemizin yeşil alanlarını artıracak ve çevre dostu projelere öncelik vereceğiz. İlçemizde sıklıkla yaşanılan ve ulusal basına taşıdığımız fabrika yangınlarının önüne geçmek için korkusuz ve kararlı adımlar atarak belediyenin gücünü, art niyetli çevre düşmanlarının üzerinde hissettirerek, çocuklarımızın geleceğini, toprağımızı, havamızı rant odaklarına kurban etmeyeceğiz. Yunusemre, büyük bir istihdam bölgesi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ve Muradiye Organize Sanayi Bölgesi Başkanlıkları ile işbirlikleri gerçekleştirerek yerel ekonomiyi destekleyeceğiz. Bu alanda hazırladığımız projeler ile öncelikle Yunusemremizi sonrasında da tüm Manisa’mızı ekonomik olarak daha güçlü bir yapıya dönüştüreceğimizin teminatını ve müjdesini de buradan ilan ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN UCUZ EKMEĞİ YUNUSEMRE’DE OLACAK!”

Halk Ekmek projesine değinen Akan, “Daha önce basın toplantısı ile açıklamış olduğum Halk Ekmek fabrikamızı belirlediğimiz ve projelendirdiğimiz şekliyle uygulamaya geçirerek Türkiye’deki en ucuz ekmeği Manisalı hemşerilerimizle buluşturacağız. Vatandaşlarımızın fikirleri, görüşleri ve geri bildirimleri bizim için çok değerlidir. Kararları birlikte almak ve ilçemizin yönetiminde katılımcı bir yaklaşım benimsemek istiyoruz. Yönetimimizin en temel ilkeleri katılımcılık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik olacak. Kararlarımızı birlikte alacağız ve vatandaşlarımızı her adımda bilgilendireceğiz. 31 Mart tan sonra Yunusemre Belediyesi’nde kapalı kapılar ardında ihale olmayacak, ihaleleri şeffaf bir şekilde canlı yayınla vereceğiz. Yunusemre'nin kültürel mirasını koruyacak ve sanatsal etkinlikleri teşvik edeceğiz. Şanlı tarihi ve engin kültürüyle ilçemizi bu alanlarda da hak ettiği noktalara taşıyacağız. Sporu ve sporcuyu en üst düzeyde destekleyeceğiz. Amatör Spor kulüplerini yaşatmak adına yapacağımız işbirlikleri ile bu alanda daha önce görülmemiş bir heyecan yaratacağız. Belediyemizin bütçesini ve gücünü altyapıda oynayan çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmak için kullanacağız” diye konuştu.

“YUNUSEMRELİLERİN TÜKENEN HAYALLERİNİ İYİ BELEDİYECİLİK İLE GERİ GETİRECEĞİZ”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı ve Yunusemre Belediye Başkan A. adayı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, "Yunusemre ilçemizin geleceği, ancak liyakatle ve hep birlikte çalışarak inşa edilecektir. Hep birlikte, Yunusemre'yi daha iyi bir yer haline getirebiliriz. Bu nedenle, bugün itibariyle bismillah diyerek başladığımız belediye başkanlığına giden 6 aylık yolculuğumuza siz değerli hemşerilerimi de davet ediyorum. Birlikte inanarak ve çalışarak, Yunusemre'yi daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir ve daha modern bir kent yapacağız. İlçemizi daha güzel bir geleceğe taşımak için, birlikte çalışacağımıza dair ben kardeşiniz Tufan Akan olarak söz veriyorum. Hemşerilerimizin tükenen hayallerini İYİ Belediyecilik vizyonumuzla geri getireceğiz. Bütün kalpleri yorsalar da huzuru getireceğiz! Bütün yolları kapatsalar da dağları aşıp geleceğiz. Başka bir aşk istemez, aşkınla çarpar kalbimiz bizim! Ey Yunusemre gözyaşların dinsin, çünkü biz varız! Allah hepinizden ebeden razı olsun. Kendimi size, sizleri Allah’a emanet ediyorum. Yolumuz açık olsun"


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.