Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

BAŞKAN AKAN: “MANİSALI ÜZÜM ÜRETİCİLERİNİN BORÇLARI ERTELENMELİ”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, geçtiğimiz hafta yaşanan don olayı nedeniyle Manisa çiftçisinin büyük bir mağduriyet yaşadığını belirterek, “Üzüm üreticilerimizin borçları faizsiz 1 yıl süreyle ertelenmeli” dedi.

MANİSA- İLÇELER 6.04.2023 00:02:00 1091 0
BAŞKAN AKAN: “MANİSALI ÜZÜM ÜRETİCİLERİNİN BORÇLARI ERTELENMELİ”

 

 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, geçtiğimiz hafta yaşanan don olayı nedeniyle Manisa çiftçisinin büyük bir mağduriyet yaşadığını belirterek, “Üzüm üreticilerimizin borçları faizsiz olarak 1 yıl süreyle ertelenmeli” dedi.

Geçtiğimiz hafta Ege bölgesinde yaşanan don olayı Manisalı üzüm üreticisini vurdu. İl genelinde üzüm bağlarında yüzde 60’in üzerinde hasar meydana geldi.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Manisalı üzüm üreticilerinin sorunlarını aktardı.

“TARSİM BİR AN ÖNCE ÖDEME YAPMALI”

Başkan Akan, “Şehrimizde yaşanan don felaketi nedeniyle üzüm üreticimiz çok mağdur durumda. Şehrimizin genelinde yüzde 60’dan fazla hasar meydana geldiği belirtiliyor. Çiftçilerimize göre yer yer bu zarar yüzde 80’leri buluyor. Artan girdi maliyetleri çiftçilerimizi zorlarken, bir de doğal afetle karşı karşıya kaldılar. TARSİM ekiplerinin bir an önce zararı tespit edip çiftçilerimize sigorta ödemesi yapmaya başlaması gerekli” dedi.

“MANİSA ÇİFTÇİSİNİ YALNIZ BIRAKMAYIN”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Çiftçilerimizle konuştuğumuzda öncelikli taleplerinin, borçlarının ertelenmesi oldu. Buradan çağrı yapıyorum, Manisa’nın tüm vekilleri bu konuda ortaklaşmalı ve çiftçilerimizin borçlarının bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesi sağlanmalıdır. Manisa çiftçisini yalnız, kendi haline bırakmayın”

Bir 1 kişi görseli olabilir

 

 

 

 


 


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.