Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN AKAN: “İL DIŞINDA ÜNİVERSİTENİN AYLIK MALİYETİ 5 BİN TL!”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, üniversite öğrencilerinin kalacağı yurt fiyatlarının 3 bin TL’den başladığını ifade ederek, “Geleceğimiz dediğimiz gençlerimiz, bu rakamlarla nasıl üniversite okuyacak?” dedi.

SİYASET 25.07.2022 16:59:00 1399 0
BAŞKAN AKAN: “İL DIŞINDA ÜNİVERSİTENİN AYLIK MALİYETİ 5 BİN TL!”

 

 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, üniversite öğrencilerinin kalacağı yurt fiyatlarının 3 bin TL’den başladığını ifade ederek, “Geleceğimiz dediğimiz gençlerimiz, bu rakamlarla nasıl üniversite okuyacak?” dedi.

Üniversiteler için tercih dönemleri başladı, yurt fiyatları Türkiye genelinde gündem olmaya başladı.

Türkiye genelinde üniversite öğrencileri için hazırlanan özel yurtların aylık fiyatlarının 3 bin TL’den başlayarak, özelliklerine göre arttığı görülüyor.

27 bini aşkın öğrenciye ev sahipliği yapan Manisa’nın Yunusemre ilçesinde de özel yurt fiyatları 3 bin TL’den başlıyor.

“ÖĞRENCİLER BÜYÜK BİR BARINMA KRİZİ İÇİNDE”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Akan, “Yıllarca bin bir emek vererek üniversite kazanmış gençlerimiz, hayatlarının en güzel yıllarını yaşamaları gereken bir dönemde ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Türkiye’de üniversite öğrencileri için çok büyük bir barınma krizi yaşanıyor. Bu kriz nedeniyle birçok öğrencinin istemeden cemaat evlerine gittiklerini, hatta burada yapamayıp canlarına kıydıklarını ne yazık ki gördük. Enflasyon öyle bir boyuta ulaştı ki, en özelliksiz yurtların oda kiraları 3 bin TL’den başlıyor” dedi.

“İKTİDARIMIZDA ÖĞRENCİLER EKONOMİK SIKINTILARI DEĞİL BİLİMİ KONUŞACAK”

İYİ Partili Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Yaptığımız araştırmalar sonucunda Manisa’da da özel yurt kiralarının aylık 3 bin TL’den başladığını öğrendik. İl dışından gelen öğrencilerimiz nasıl geçinecek? Yalnızca yurt değil, yeme içme, sosyalleşme harcamaları var. Tüm bunları topladığınızda, il dışından gelen bir öğrencinin farklı bir kentte okuma maliyeti aylık 5 bin TL’leri aşıyor. Asgari ücret, daha yeni 5 bin 500 TL oldu. Hiçbir geliri olmayan öğrencilerimiz 5 bin TL’yi nasıl karşılayacak? Aileler, çocuklarına ne kadar yardımcı olabilecek? Bu şartlara bakıldığında il dışında üniversite okumak artık çok güç görünüyor. İktidarın yanlış politikaları, gençlerin eğitim hakkını elinden alıyor. Söz veriyoruz, yapılacak olan ilk seçimde iktidara geleceğiz ve üniversite öğrencileri artık ekonomik sıkıntıları değil, eğitimi ve bilimi konuşacak”


Ramazan-18

Ramazan-17

Mustafa Arı Projelerini Açıkladı!

Ramazan-16

Ramazan-15

Ramazan-14

Ramazan-13

  • Perşembe 19.6 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.6 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 24 ° / 10.7 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.