Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

BAŞKAN AHMET ÇELİK'TEN KIZILAY ELEŞTİRİSİ

İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik sivil toplum kuruluşu olan Kızılay'daki siyasileşmeye dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

MANİSA- İLÇELER 4.03.2023 00:00:00 1023 0
BAŞKAN AHMET ÇELİK

 

Ahmet Çelik yapmış olduğu açıklamada "Zor günler yaşıyoruz. 11 ilimizi etkisi altına alan deprem felaketi sebebiyle binlerce vatandaşımızı kaybettik. Büyük bir acı ile karşı karşıya kaldık. Trajedi maalesef ki burada bitmiyor. İnsanlarımız yerini yurdunu terk etmek zorunda kaldılar.

Gelinen noktada görüyoruz ki bazı çevreler bunca insanın hakkının samimiyetsiz bir helalleşme isteğiyle ödenebileceğini düşünüyor.

Yıllardır kurulan liyakatsiz ve ranta dayalı düzen neticesinde "ilk başta size yardım getiremedik, helal edin..." dedikleri günlerde insanlar enkaz altında göz göre göre, kulak şahit ola ola can verdi.

Hayırseverlerin canı gönülden verdikleri bağışların kirli ticaretlerine sermaye olduğunu bu süreçte öğrenmiş olduk.

İnsanımızın hayırlı işlere katkı sağlayabilmek için aracı olduğunu düşündükleri derneklere, stadyumlara, inancımıza kısacası her yere siyaseti soktular sonra da böyle zamanlarda siyaset yapılmaz diyerek manipülasyon peşinde koşuyorlar.

Birçok ildeki Kızılay teşkilatının siyasilerin ellerinde olduğunu görüyoruz. Bunlardan biri de Manisa'mız.

Kızılay'ın başına bir siyasi geliyor, süresi doluyor yerini başka bir siyasetçiye bırakıyor. Sırası gelenin koltuğa oturtulduğu, emanetçi başkanlık merakının sebebini çok merak ediyoruz.

Özellikle kamuya yararlı dernek statüsünde olan, dolayısıyla belli vergilerden muaf durumda bulunan bu sivil toplum kuruluşlarına siyasilerce duyulan ilginin gönüllülükle açıklanamayacağını, depremzedelere anında ve ücretsiz olarak ulaştırılması gerekirken parayla çadır satışının yapılmasından görüyoruz.

Kızılay'ın nitelikli, alanında uzman, bu işi meslek edinmiş yöneticilere ihtiyacı yok mu? Kızılay'a karşı çocukluğumuzdan gelen samimi düşüncelerimizi kirli ticaretlerine alet etmeye kimsenin hakkı yok.

Bu kurumlar toplumun ortak değeridir milletimiz canı gönülden sahiplendiği bu ortak değerlerin artık inşaatçı, tüccar zihniyetten kurtulmasını talep ediyor.

Başta Manisa’mız olmak üzere toplumun her kesimin hakkı olduğu Kızılay, siyasetten arındırılmalı, bu kurumların topluma mal olduğu hatırlanmalı ve şeffaflığı geri kazandırılmalıdır." dedi.

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

 

 

 


 


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.