Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Başkan Adayı Ahmet Karadağ’dan o bölgeyi hareketlendirecek proje

İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ, Şehzadeler ilçesi için projelerini açıklamaya devam ediyor.

MANİSA-SEÇİM 27.01.2024 12:00:00 1159 0
Başkan Adayı Ahmet Karadağ’dan o bölgeyi hareketlendirecek proje

 


İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ, Şehzadeler ilçesi için projelerini  açıklamaya devam ediyor. İlk olarak Alaybey Cumartesi Pazarı bölgesinde yapılacak düzenlemeyle 5 mahallenin otopark ve sosyal alan problemine çözüm olabilecek Hasbahçe Alaybey projesini açıklayan Karadağ, yeni proje duyurusunu güzel günlerini kaybeden eski çarşıyla ilgili yaptı.

İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ, saha çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürürken, projelerini de bir bir açıklamaya başladı. İYİ Partili Karadağ,
Eski Çarşı’nın kaderine terk edilmiş bu halinde turizm potansiyeli olmasını bir yana dursun, altyapısının bile olmadığını, yağmurda yağışta su tahliyesinin bile bidonlarla esnafın kendisinin yaptığını, bit pazarı bölgesinin ‘Manisa Tarihi Çarşı Projesiyle’ cazibesini yeniden kazandıracaklarını ifade etti.

“SADECE CAM ÇERÇEVE DEĞİŞTİRMEK DEĞİL”
Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 100 gün önce 12 ay kazanacak Şehzadeler söylemiyle yola çıkmıştık. Kapı kapı gezerek, dersimize çalıştık. Planlanamayan araç ve yaya trafiğinin çarşı esnafımızla hemşehrilerimiz arasındaki en büyük bariyer olduğunu, bu sebeple vatandaşlarımızın AVM’lere mahkum edildiğini gördük. Çarşı ruhunu kazandırmanın sadece cam çerçeve değiştirmek olmadığını biliyoruz. Göreve geleceğimiz ilk günden itibaren startını vereceğimiz projemizi açıklıyoruz.” dedi.
Açıkladığı projenin işlevsel olduğunu belirten Karadağ, yapılacak olan küçük dokunuşların yeni kazanç kapısı haline geleceğini belirtti.

Manisa Tarihi Çarşı Projesi madde madde açıklayan Ahmet Karadağ’ın ikinci projesinde yer alan detaylar:
1-Kuyumcular caddesini yayalaştıracağız. Tarihi Çarşı projemizle sokaklardaki yaya geçişlerini arttıracağız.
2-İlgili Esnaf Odaları ve Derneklerimizle birlikte bit pazarı mevkiine vatandaşlarımızın diledikleri gibi geç saatlere kadar vakit geçirebileceği lokanta ve kafeleri bölgemize gelmeleri için teşvik edeceğiz.
3-Her sokakta kültürümüzü ve tarihimizi anlatacağız.
4-Şehrimize özgü ürünler belediyemiz güvencesiyle sergilenecek.
5-Kurşunluhan’da Saray-ı Amire mutfağı kuracak, gastronomi eğitimi ile şehrimizden çıkan tarihi lezzetlerimizi tanıtacağız.
6-Kısa sürede elde edeceğimiz turizm ziyaretleriyle esnaflarımızın kazancı katlanacak. Bölge esnafının 12 ay kazandığı bir ilçe olacağız.

Açıklanan projenin hem kazandıran hem de nefes aldıran olmasına özen gösterdiklerini belirten Ahmet Karadağ “şehir dışından gelen misafirimize memleketimizi ve kültürümüzü anlatacak yer bulamıyoruz sorunu artık yok. Hemşehrilerimiz hasretini duyduğu Tarihi Çarşı’ya kavuşacak. Şehzadeler esnafı 12 ay kazanacak” dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.