Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Başkan Tosun, “ İnsanın Yetişmesine Verilen Her Emek Kutsaldır’’

0

GÜNDEM 23.11.2016 14:41:59 1001 0
Başkan Tosun, “ İnsanın Yetişmesine Verilen Her Emek Kutsaldır’’

Öğretmenlerin, geçmişte olduğu gibi bugün de toplumsal barışın, aydınlanmanın ve her alanda geleceğin mimarı olmaya devam edeceğine vurgu yapan Başkan Tosun, ' Öğretmeni mutsuz olan bir milletin yarınları umutsuz, belirsiz ve risklidir. Öğretmeni bitkin ve yılgın olan bir milletin heyecan pınarları kurumaya, hayat damarları tıkanmaya yüz tutmuştur. Nice Türk ve İslam düşünürü yaşadıkları devirlerin öğretmeni, mürşidi ve mütefekkiri olarak öğrenmeye ve düşünmeye çok ayrıcalıklı değer vermişlerdir. Milletimizin binlerce yıldır yüreklerinde taşıdığı insan sevgisi, barış ve yardımlaşma, üstün ahlak ve fazilet gibi değerleri yeni nesillere kazandıracak olanlar da öğretmenlerdir' diye konuştu.

Dünden bugüne, hiçbir tehdit, hiçbir tehlikenin öğretmenlerin kalbinde parlayan eğitim ve öğretim aydınlığını söndüremediğinin altını çizen Başkan Tosun, “İnsana yapılan her yatırımın, insanın yetişmesine verilen her emeğin kutsal olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Öğretmenlerimiz zulüm görmüş, çile çekmiş, mağdur olmuş, hain teröristlerin saldırısına uğramış; ne var ki sahip oldukları saygınlıklarından ödün vermemişlerdir. Zor şartlar altında öğrencilerine bir kelime öğretebilmek için Siirt ili Eruh ilçesi Çetinkaya Köyü öğretmeni iken, 06 Eylül 1989 tarihinde PKK’lı hainlerce şehit edilen Kulalı Şehit Durmuş Güçlü öğretmenimiz hala kalbimizde, hala aklımızdadır.’’

Öğretmeni ve öğretmenliği konuşmak için her yıl 24 Kasımı beklemenin yetersiz ve anlamsız kaldığını belirten Başkan Tosun, “Devletimizin, milletimizin, bağımsızlığımızın, demokrasimizin, milli kültürümüzün bekasını ilgilendiren ”fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesillerin yetişmesi de yine siz değerli öğretmenler eliyle mümkün olacaktır. Memleketimizin her yöresinde kutsal bir görevi fedakârca yürüten eğitim camiasının tüm değerli mensuplarının, heyecanlarını asla söndürmeden millete hizmeti sürdürmeleri en samimi dileğimizdir. Daha iyi insan, daha mükemmel vatandaş, daha saygın millet ve daha büyük devlet olabilmek için öğretmenlerimize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Ben bu vesileyle bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler temenni ediyor, aramızdan ayrılan tüm öğretmen ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum' diye konuştu. 

HABERT MERKEZİ


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.