Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Başkan Çerçi ‘biz park yol projeleri konuşmuyoruz bizim büyük dönüşüm projelerimiz var’

0

GÜNDEM 17.11.2017 19:27:38 1637 0
Başkan Çerçi ‘biz park yol projeleri konuşmuyoruz bizim büyük dönüşüm projelerimiz var’

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi Belediye olarak kentsel dönüşüme önem verdiklerini belirterek vatandaş için daha yaşanılabilir konutlar inşa etmeye devam edeceklerini bu konuda çok

hassas olduklarının altını çizdi. Daha modern bir Manisa inşa edeceklerini ifade eden Başkan Çerçi çalışmaların her geçen gün hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

‘Türkiye’de eşine az rastlanır bir proje inşa ediyoruz’

Yunusemre Belediyesi ile hayata geçirilecek önemli projelerden biri olan GüzelYurt Mahallesi Kapalı Pazaryeri hakkında bilgi veren Başkan Çerçi ‘Türkiye’de eşine az rastlanır bir proje olacağını’ ifade etti. Başkan Çerçi ‘ Pazaryeri projesi yaklaşık 1 yılda bitti. Türkiye’nin en modern Pazar yerlerinden biri olacak. Çok özel bir yapı. Alt kısmı otopark olacak. Pazar esnafı eşyalarını Pazar yerine indirip araçlarını otoparka bırakacak. Buda çevrede oluşacak trafik yoğunluğunu engelleyecek’dedi.  

 

‘Sadece beton binalar yapmıyoruz etrafın yeşil olmasına da özen gösteriyoruz’

Belediye olarak kentsel dönüşüm ve yapılan plan ve projeler hakkında Yenigün Gazetesi’ne önemli bilgiler veren Başkan Çerçi Kentsel dönüşüm ve Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi hakkında şu ifadelerde bulundu. ‘yoğun bir çalışma trafiğimiz var. Yapılacak kamu binaları var. Etrafında bir boğulma söz konusu değil. Sadece beton binalar yapmıyoruz etrafın yeşil olmasına da özen gösteriyoruz. Yeşil alan aralarında otopark ve konutlar olacak. Okullar ve Camilerde mevcut üzerinde çalıştığımız projelerimiz bunlar. 2 yıldır bunlar için çalışıyoruz. Bunlar hep çalışmayla olacak şeyler. Bir projenin üzerinde defalarca çalıştığımız da oluyor. Aynı zamanda şuan Akgedik’te bulunan TOKİ binalarında 1100 konutu bitirdik çevre düzenlenmesi yapılıyor. Daireler hazır durumda. 2 ay içerisinde sahiplerine teslim edilecek. Çalışmalarımız burada bitmiyor 2. etap olan 1580 konut daha geliyor hemen arkasından yeni çalışmalarımız devam edecek. Şimdilerde de Orta Ölçekli Sanayi Sitesi yapıyoruz.

 

‘kentsel dönüşüm başlı başına bir iştir’

Biz işimize odaklanmak zorundayız. Önümüzdeki yıla kadar kentsel dönüşümü başlatmamız lazım. Çünkü kentsel dönüşüm başlı başına bir iştir. Bizim Yunusemre Belediyesi olarak bu işerle ilgilenen bir Başkan Yardımcımız bir de müdürümüz var. Her birim için ayrı ayrı ekipler oluşturduk. Ve şunu belirtmek isterim ki Türkiye’de bizim kadar ayrı ayrı organize olmuş başka bir belediye olduğunu zannetmiyorum. Bakın Manisa demiyorum Türkiye ölçeğinde konuşuyorum. Kentsel dönüşüm, TOKİ, imar İşleri her birimin ayrı mimarı ayrı mühendisi var. Bunlar bilinmelidir ki ayrı uzmanlık dallarıdır. Hepsi de kendi ekibimiz ve her gün ayrı ayrı toplantı gerçekleştiriyoruz’dedi. Belediye olarak yoğun çalıştıklarını ifade eden Başkan Çerçi kendisine yöneltilen eleştirilere de şu şekilde cevap verdi. ‘dünya kadar yol park bahçe yaptık bunları hiç anlatmadım bile biz daha büyük projelerden konuşmaktan yanayız. ‘dedi.

 

Canan SÜRGİT


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Perşembe 29.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.