Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

BAŞKAN ADAYI ERDOĞAN ATMACA ÇALIŞMALARINI ANLATTI

0

GÜNDEM 23.12.2021 00:01:02 1066 0
BAŞKAN ADAYI ERDOĞAN ATMACA ÇALIŞMALARINI ANLATTI


9 Ocak 2022 yılında yapılacak olan Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan 155 Nolu Şehir içi Denetimli Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmacı, sahada yaptığı çalışmaları anlattı.
Akatmacı, seçimin fuar merkezinde yapılacağını açıkladı.
Toplu taşımada çok büyük sıkıntıların olduğunu belirten Akatmacı, “Pandemi nedeniyle toplu taşımaya binişler azaldı. Toplu taşımaya binmeyin diyorlar. Bütün gezdiğim yerlerde pandemi öncesine göre yüzde 40 civarında yolcu taşımada düşüşler var. Örneğin şehir merkezinde yolcu taşıma sayısı 70 binlerdeydi. Şuan 45 bin 47 binlerdeyiz. Yüzde 40-50’lere varan yolcu kaybımız var. Artı yolcu kaybımızın yanında en son akaryakıt 6,5 liraydı. Şehir içine zam aldık. Bugün 11,5 lira oldu. Akaryakıtın yanında sanayide dövizdeki hareketlilikten dolayı birkaç aydır çok büyük fiyat artışları yaşanıyor. Araç sahipleri inan ki tekerlekleri döndürmekte zorlanıyor. Asgari ücret geçin gün açıklandı. Helali hoş olsun. Ama bizim şoför esnafımız bir asgari ücret bile kazanamıyor. Asgari ücret bile kazansak bize yeter. Birçok araç sahibi arkadaşlarımız araçlarını satıp şoförlük yapıyor. pandeminin itkisi, yolcu kaybı, artı maliyetlerin artması nedeniyle çok sıkıntılı bir dönemdeyiz. Belediye başkanımızdan insanları üzmeyecek şekilde zam talebinde bulunduk. Çok yakın zamanda fiyat ayarlamasına gidilecek diye bilgi aldık. Burada Manisa halkını da düşünüyoruz. Fiyat artıkça yolcu kaybımız artıyor. Orta yolu bulup normal bir fiyat artışıyla işimizi sürdürmek istiyoruz” dedi.
Akatmacı, “Servisçi J plaka dediğimiz çalışan arkadaşlarımız var. iş var ama kendi aralarında veya firmalar arasında acımasız bir rekabet var. Fiyatlar çok düşük. Geziyoruz. Esnafımız borçlu, SSK, Bağ-Kur ödeyemiyor. Çok büyük bir sıkıntı var. Tabi ki onlarda yıllık zam alıyor. Yakıt pahalı, parça pahalı, şoför gideri pahalı. Onlar da çok zorda” dedi.
Taksilerin pandemide bireysel taşımacılık nedeniyle biraz iyi olduğunu belirten Akatmacı, ama onların da yakıt zamlarından dolayı biraz taksimetrelerde fiyat artışı istediğini vurguladı. Akatmacı, bu karanın toplu taşımayla birlikte UKOME’de ele alınacağını söyledi.
Tır ve kamyoncu esnafının ihracattan dolayı iş sıkıntısı olmadığını kaydeden Akatmacı, “Onların da lastik, yedek parça, maliyetleri artıyor. Fiyat artışları üzüyor. Her sektörde olduğu gibi maliyetler çok ağır” diye konuştu.
9 Ocak’ta yapılacak olan seçimde 3 adayın yarışacağını belirten Akatmacı, “Bu bir hizmet yarışıdır. Bir yarışa çıktık. Esnaflarımızdan destek bekliyoruz. Kim esnaf için hayırlısı olacaksa ona nasip o6lsun” dedi.





+13

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false
  • Cuma 22.2 ° / 12.3 ° Şiddetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.