Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BASK Manisa İl Başkanı Doğan Yılmaz yüzde 2 barajına karşı çıktı

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Manisa İl Başkanı Doğan Yılmaz torba yasa ile sendikal örgütlenmede yüzde 2 barajı getirilmek istenmesi üzerine açıklama yaptı.

MANİSA-GENEL 29.12.2022 09:17:00 770 0
BASK Manisa İl Başkanı Doğan Yılmaz yüzde 2 barajına karşı çıktı

 

 

 

 

 Başkan Doğan Yılmaz  “Ekonomik buhranla uğraşmak zorunda kalan kamu çalışanları, bir tarafta liyakati yok sayan yönetim anlayışları, özlük haklarının iyileştirilmesinde atılmayan adımlarla mücadele ederken şimdi de diğer tarafta sendikal örgütlenme özgürlüğüne set çekilme operasyonu ile karşı karşıya kalmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulundan geçen torba yasa ile sendikal örgütlenmede yüzde 2 barajı getirilmek istenmektedir" dedi.

Sendikal  geçmişte olduğu gibi yine demokratik mücadelenin askıya alındığını aktaran Başkan Doğan Yılmaz "sendikal özgürlüğün kısıtlandığı günlerden geçmekteyiz. Ama bu sefer bir fark var; bu özgürlüğü asıl kısıtlamak isteyenler hükümetle iş birliği yapan, hükümete yaptıkları baskıyla bu barajın Gazi Meclisimize kanun teklifi olarak getirilmesini sağlayan ne yazık ki ellerindeki yetkiyi ve gücü kaybetmek istemeyen sendika ve bağlı oldukları konfederasyonlardır. Bu durum sendikal tarih açısından kara bir gün olarak yerini almıştır.Kamu çalışanlarını açlık sınırına getirenler, onlara masada destek verenler bilsinler ki; sendikacılık oyunu oynayanların sığınmak için yaptıkları kumdan bir kaledir, kamu çalışanlarının eliyle bu kale başlarına yıkılacaktır.Daha önceden kendilerinin yıkılışını durdurmak için Toplu Sözleşmede getirdikleri yüzde 1 barajının Danıştay’dan dönmesinden ders almayanlar şimdi de kanunla  yüzde 2 barajı getirerek bunu yapmak istediler" ifadelerini kullandı.

Başkan Doğan Yılmaz "Anayasa Mahkemesi’nden dönecektir"

"Bilmiyorlar ki çamura da yatsalar, barajlar da koysalar, istifaların önünü kesmek için kırk takla da atsalar herkes kamu çalışanları üzerinde oynanan oyunun farkındadır" diyen Başkan Doğan Yılmaz "emin olun ki, nasıl ki yüzde 1 baraj engeli Danıştay’dan döndü ise, Uluslararası hukuka, ülke olarak imzaladığımız sözleşmelere, anayasamıza ve kanunlarımıza aykırı olan bu düzenleme de Anayasa Mahkemesi’nden dönecektir.

Bir 1 kişi görseli olabilir

 

 


 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.