Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

BASK Manisa İl Başkanı Doğan Yılmaz "Memur ve Memur Emeklisi Fakirleşmektedir"

Yılmaz memur, emekli ve işçiye enflasyon oranında zam vermek demenin sıfır zam vermek demek olduğunu söyledi.

MANİSA-GENEL 7.07.2022 00:04:00 1502 0
BASK Manisa İl Başkanı Doğan Yılmaz

 

 

 

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Manisa İl Başkanı Doğan Yılmaz, memur, emekli ve işçiye enflasyon oranında zam vermek demenin sıfır zam vermek demek olduğunu belirterek, “Memurlar enflasyona yenildi” dedi. Haziran ayı enflasyonun açıklanmasıyla memur maaş zamları ortaya çıktığını söyleyen Yılmaz memur, emekli ve işçiye enflasyon oranında zam vermek demenin sıfır zam vermek demek olduğunu söyledi.

Yılmaz “Memurlar enflasyona yenildi. Hele ki verilen zam, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarındaysa memurun, işçinin, emeklinin vay haline. Son iki yılda, yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz, tükettiğimiz, kullandığımız, pek çok ürününün fiyatı yüzde 150 ile yüzde 400 arasında artış gösterirken, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre memur maaşlarına Ocak ayında yüzde 30.95 zam yapılmıştı. Haziran ayı enflasyonunun 4.95 ve son 6 aylık enflasyonun yüzde 42.35 oranında açıklanmasıyla birlikte, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oraları da belli oldu” diye konuştu.

TOPLU SÖZLEŞME OYNANAN BİR TİYATRODAN İBARET

TÜİK’in enflasyon rakamlarıyla, vatandaşın enflasyon rakamları arasında kat be kat farkın olduğunu herkesin bildiğini belirten Yılmaz , “Böyle bir ortamda memur, emekli, işçi gibi sabit ücretlilerimizin alım gücünün her geçen gün düştüğünü söyledik. Enflasyonist ortamda sabit ücretlilerin harcadıkları paranın farkını, zam yapılana kadar önce peşin harcayıp 6’ncı ayın sonunda aldıklarını da herkes biliyor. Bundan dolayıdır ki, maaşların her ay hesaplanarak ödenmesi gerektiğini defaten ifade ettik. Ödenmedi. Yetkili sendikayla hükümetin yaptığı toplu sözleşmenin oynanan bir tiyatrodan ibaret olduğunu zaman, zaman dile getirdik. Sonuçlarını hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz. Nasıl derseniz? Haziran ayında toplu sözleşme masasında imzalanan zam yüzde 7, enflasyon yüzde 42.35. Siz yetkili sendika olarak enflasyon artı zam olarak pazarlık yapsaydınız, bu gün bile memurun alacağı maaş artış oranı yüzde 49.35 olacaktı. Bunu bile ifade edemiyorsunuz. Vergi dilimlerinden dolayı sabit ücretlilerin maaşının büyük bölümü vergiye giderken, sabit ücretliler daha maaşını almadan vergisini öderken, vergi vermeyen yada vergileri silinenleri de unutmamak gerek. Özetle; memur, işçi ve emeklilerimize reel enflasyon üzerinden zam yapmadan, yaptığınız yüzde 30-40’lık zamların, 3600 ek göstergelerin bir manası olmayacaktır. Memur ve emeklinin alım gücü her geçen gün düşmekte, memur fakirleşmektedir” dedi.

Bir yazı görseli olabilir


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.