Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

Başbakan Yıldırım; “İdam Teklifini Meclis'e Getireceğiz”

0

SİYASET 1.11.2016 14:18:02 799 0
Başbakan Yıldırım; “İdam Teklifini Meclis

BaşbakanBinali Yıldırım, Ak Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. MHP lideri Bahçeli'nin idamla ilgili açıklamasına jet yanıt veren  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 'İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasa da bir uzlaşma meselesidir. Diğer siyasi partilerle mutabakat sağlanırsa, sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Sayın Bahçeli'nin düşüncesini dikkate alacağız. Anayasada gerekli teklifimizi yapacağız' dedi.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye gündemiyle ilgili  açıklamalarını sürdüren Başbakan Yıldırım; “Şimdi hem FETÖ ile hem BETÖ ile amansız bir mücadelemiz var. Bu mücadelede maalesef gereken desteği göremiyoruz. İlk günde darbeye karşı bir araya geldik, sonra ne oldu, ne bitti, ana muhalefet partisi lideri Yenikapı'dan ayrılmak için bin bir bahanenin peşine takıldı. Bu Yenikapı ruhunu gözümüz gibi koruyacağız. Bu ruhu yaşatmak için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. O günkü duruşunu bugün de devam ettiren MHP'ye teşekkür ediyorum. Millet, memleket menfaatini ön plana alan, sorumlu davranış gösteren Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum.

YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMASI TAMAM, MHP'NİN HASSAİYETLERİ DE DİKKATE ALINDI...

Anayasa değişikliği sadece bizim meselemiz değil. Bu AK Parti'nin işi değil. Baştan beri, 14 yıldan beri bütün partiler darbe anayasası değişsin, bunun için bizim seçimlerde oy veriyorlar. Seçim vaadlerinde bu var. AK Parti söylediklerini yapan, yapamayacaklarını söylemeyen bir parti. Şimdi artık millete verdiğimiz sözü yerine getirme zamanıdır. Anayasa değişikliğini bizim referanduma götürecek sayımız yok. Biz partilerden şunu istiyoruz, bir anayasa değişikliği teklifimiz var, buyurun teklinizi getirin, vatandaş hangisini onaylarsa başımız üstünde yeri var. İşte şimdi sırası. Bütün partilerin katılımıyla bir anayasada uzlaşalım.

Anayasa değişikliğinde, sona geldik. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis'e de getireceğiz. MHP'nin bu konuyla ilgili Sayın Bahçeli'nin beyanatları ortada. Bizim bu hazırlıklarımızda bir zemin oluşturmuştur. 330'a erişmek ve üstüne çıkmak için MHP'nin desteği de önem arz etmektedir. MHP'nin de hassasiyetini dikkate alarak bir hazırlık içerisinden çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonrasını Meclis'in bileceği iştir. Meclis önümüzü açarsa, meydanlara bu teklifi götürmeye imkan sağlarsa, bu teklifle ülkemizde anayasa ve sistem konusundaki anlamsız tartışmalara noktayı koyacağız.

CHP, ÇARŞI GİBİ HER ŞEYE KARŞI

Bunu yapamıyorsak, öyle anlaşılıyor ki, CHP temelden karşı; Çarşı gibi her şeye karşı. CHP de AK Parti ne söylüyorsa tersini söylüyor, bununla da siyaset yaptığını zannediyor. Siyaset yapacaksak seçim meydanlarında anlatıyoruz. 10 seçimde anlatıyoruz. Millet ne diyor, 'AK Parti'nin dediği daha doğru, bunlar devam etsin' diyor. CHP'de de istikrar var Kılıçdaroğlu'yla. Orada da istikrar devam ediyor, seçim değişiyor bir şey değişmiyor.

BAŞKANLIK TARTIŞMASI

'Başkanlık gelirse Türkiye bölünür' diyor birileri. Ben de diyorum ki 'Başkanlık gelmezse bölünme riski var' dedim. Bunu diline doladılar. 7 Haziran'ı unuttuk mu? Türkiye'nin siyasi manzarasını nasıl unuttunuz. Temmuz ayında Türkiye partisiyiz, ayrılıkçı değiliz diyenler nasıl gittiler terör hareketini tekrar başlattılar? Nereden cesaret aldılar, çünkü istikrar kaybolmuştu. Türkiye'nin güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Her zaman tek başına iktidar çıkaran sisteme ihtiyaç var. Güçlü iktidar Türkiye için vazgeçilmezdir. Aksi halde Türkiye'yi bekleyen birçok iç ve dış tehditler mevcuttur. Bunun neresi bölünmeyle halkı tehdittir? Başkanlık olursa birlik, beraberlik olur; Türkiye her türlü tehdide karşı daha güçlü olur.

AP'YE SERT TEPKİ: BİZDE KIRMIZ ÇİZGİYİ MİLLET ÇİZER

Avrupalı dostlarımızla anlaşamadığımız konu bu. Terörle mücadelede attığımız adımlarda önümüze basın özgürlüğünü getiriyorlar. Avrupa Parlamentosu'nda birisi 'Bu gazeteyle ilgili gözaltılar bizim kırmızı çizgimizdir' diyor. Kardeşim senin çizgine mizgine biz bakmayız. Kırmızı çizgiyi millet çizer bizde millet. Senin çizginin ne hükmü var? Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz. Bırakın bu işleri.. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değildir. Siz bu kadar hassas olacağınıza, terör örgütünün reklamlarını parlamentoda yaparken kırmızı çizginiz neredeydi? Çifte standartla bir yere varamazsınız. Dürüst olacaksınız. Basın özgürlüğünün ne demek olduğunu sizden öğrenecek değiliz. Suçluyu, suça iştirak edeni, FETÖ'ye destek verenleri de mazlum görecek değiliz. Bırakalım yargı işini yapsın. Bir şeyleri yoksa ortaya çıkar sonra da düzelir. Hukuk devletinde herkese düşen hukukun verdiği kararları saygıyla karşılamaktır, içinize sinmese de” dedi.

HABER MERKEZİ


Potanın Tarzanları, Çekya Ligi MVP’sini kadrosuna kattı

KURBAN BAYRAMI

MANİSA 1965 MASTERLER DERNEĞİ KURBANBAYRAM

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

  • Çarşamba 37.8 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Perşembe 38.6 ° / 18 ° Güneşli
  • Cuma 36.6 ° / 18 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.