BAKIRLIOĞLU SEL BÖLGESİNDE

0

BÖLGE 14.08.2021 17:59:46 1347 0
BAKIRLIOĞLU SEL BÖLGESİNDE

 

Orman yangınlarının ardından Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan seller can ve mal kaybına neden oldu.

Bozkurt ilçesi başta olmak üzere Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop ilçelerindeki seller hayatı olumsuz etkiledi.  

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve Milletvekilleri ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Bakırlıoğlu iklim değişikliğinin artık bir kriz halini aldığını belirterek gerekli önlemlerin alınmasını istedi.  

Küresel iklim değişikliği ve kuraklığın bilimsel bir gerçek olduğunu hatırlatan CHP’li Bakırlıoğlu; Kastamonu Bozkurt'ta yaşananlar Türkiye'nin bu krize hazırlıklı olmadığını bize gösterdi dedi.

TBMM Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Araştırma Komisyonu Üyesi CHP Milletvekilleri komisyon başkanına çağrı yaparak komisyonun acilen toplanması istediler.

Bakırlıoğlu açıklamasında; yaşananların sadece küresel iklim değişikliğine bağlı değildir. Dere yataklarındaki yapılaşmalar, HES’ler, yok edilen ormanlar ve maden şirketlerinin taş ocaklarının yaptıkları kazılarla arazi şeklini değiştirmesi de etkili olmuştur.

TBMM Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Araştırma Komisyonunda bizlere bilgi veren değerli bilim insanları bu yaşanacakları tek tek anlattılar ve bundan sonra da orman yangınları, sellerin daha fazla yaşanacağının altını çizdiler.

Artık bilim insanlarına kulak verip gerekli önlemlerin alınması için çalışmaya bugünden başlamalıyız.  Siyasi iktidar İBAN numarası verilerek, vatandaşın kafasına çay atılarak sorumluluktan kaçamaz.

Vatandaşımız zaten gerekli duyarlılığı gösteriyor, acılı günlerde yardım için seferber oluyor. Siyasi iktidarın görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaktır ifadelerine yer verdi. 

Başkan Balaban’dan Otostop Çeken Öğrencilere Sürpriz

Rektör Rana Kibar, ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine Yeniden Seçildi

‘Adımla Manisa’ Projesinde En Çok Adım Atanlara Elektrikli Bisiklet Ödülü

Soma’da Zeytin Hasadı Şenliği: Başkan Okur’dan Birlik ve Bereket Mesajı

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı İlk Deplasmanına Çıkıyor

Yunusemreli Güreşçi Hakim Beytullah Kalay Milli Takım Kampında

Manisa’da MANİFEST Bilim Şenliği 8 Ekim’de Başlıyor

Manisa’da Gastronomi Rönesansı: Dostlar Meclisi’nde Lezzet Buluşması

Anahtar Kelimeler: bakirlioglu-sel-bolgesinde
  • Cuma 25.4 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.4 ° / 15.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.