Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Bakan Koca illerdeki koronavirüs verilerini paylaşarak uyardı !

1

SAĞLIK 5.12.2020 00:01:18 3004 0
Bakan Koca illerdeki koronavirüs verilerini paylaşarak uyardı !


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

4 ilin valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla il değerlendirme toplantıları yaptıklarını belirterek bu illerdeki koronavirüs vaka artış ve yoğun bakım doluluk oranlarını paylaştı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Zonguldak, Ankara, Sivas ve Malatya'da riskin devam ettiğini ifade etti. Koca'nın bu illere ilişkin paylaştığı son bir haftalık koronavirüs vaka ve yoğun bakım doluluk oranları şu şekilde: Zonguldak'ta vaka artışı %50, yoğun bakım doluluk oranı %77 Ankara'da sabit artış olmakla birlikte yoğun bakım doluluk oranı %74, Sivas'ta artış %25, yoğun bakım doluluk oranı %66 Malatya'da artış %35 yoğun bakım doluluk oranı %61. Bakan Koca paylaşımının devamında mücadeleye aralıksız devam vurgusu yaparken, 'Tedbirlere daha sıkı uyarak sağlık çalışanlarımıza destek olalım. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım.' ifadelerini kullandı.

VAKA ARTIŞI YÜZDE 100 OLAN İLLER
Öte yandan Bakan Koca, dün yaptığı paylaşımda vaka artışının son bir haftada yüzde 100 oranında gerçekleştiği illeri açıkladı. Koca'nın dünkü paylaşımında yer verdiği iller ve veriler: Hatay’da vaka artışı yüzde 100, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70 Antalya’da vaka artışı yüzde 100, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71 Trabzon’da vaka artışı yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75 Diyarbakır’da sabit artış var, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70

 

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false
  • Cuma 22.2 ° / 12.3 ° Şiddetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.