Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

BAHATTİN AKYÜZ DEVAM DEDİ

0

GÜNDEM 26.05.2019 20:05:30 1491 0
BAHATTİN AKYÜZ DEVAM DEDİ

Manisa Emlak Müşavirleri Derneği (MEM-DER) 11. Olağan Genel Kurulu’nda başkan değişmedi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Konferans Salonunda tek listeyle gerçekleşen genel kurulda 2000 yılından beri başkanlık görevini yürüten Bahattin Akyüz, yeniden başkanlığa seçildi. Divan başkanlığına Hüseyin Tavşanoğlu seçildi.  Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, genel kurulun hayırlı olmasını diledi ve kendisini tekrar seçen üyelere teşekkür etti. Başkan Akyüz, emlakçılardan mesleğe uygun olmayan kişilerin barındırılmamasını, bunlarla her ne sebep olursa olsun alışveriş yapılmamasını istedi. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 5 Aralık 2019 tarihine uzatıldığını kaydeden Akyüz, bu tarihe kadar her emlakçının alması gereken yetki belgesini mutlaka alması gerektiğini ifade etti. Akyüz, “Manisa’da 120-130 civarında işyerimiz bu yetki belgesini almış durumda. Seviye 4 ve 5 sınavları devam ediyor. İşyerlerimizde emlak harici hiçbir şeyin olmaması gerekiyor. Bunu tiye alanlar var ama almasınlar. 5 Aralık’tan sonra çok kişinin canının yanacağından kesin olabilirsiniz. Ya bu işi yapacağımız ya da bu işi bırakacağız. Bu kanun çok ciddi bir kanun. 5 Aralık’tan sonra işyerlerinin kapanmaması gibi bir durum yok arkadaşlar. Biz kimsenin burnu bile kanamasın istiyoruz. Ama buna uymayan olursa burada kimsenin hakkını kimseye de yedirtmeyiz, vermeyiz” dedi. 

5 Aralık’tan sonra Ticaret Bakanlığı tarafından yerindelik denetimlerinin başlayacağını aktaran Akyüz, “İşyerlerinde birebir baskın denetimler olacak. Bu denetimlerde çat kapı girecekler. Devlet kayıp kaçağı önlemek için bu kanunu çıkardı. 7 sayfalık kanun maddesine üyelerimize ulaştırdık. Ama maalesef okuma kültürü yok. Ama tepki yapma kültürü var. 300’den fazla üyemiz var ama gelen sayısı belli. Hem bir şey bilmiyoruz hem de öğrenmek istemiyoruz. Ondan sonrada arkadan önden konuşuyoruz. Konuşmaya gerek yok ilk önce sen mesleğine sahip çıkacaksın, odana sahip çıkacaksın. Yönetime sahip çıkacaksın. Yönetim bir şey yapmazsa o zaman baskı yapacaksın. Başkanına baskı yapacaksın” diye konuştu.  

Manisa Emlak Müşavirleri Derneği’nde Bahattin Akyüz başkanlığında yönetim kurulunda İsa Özdemir, Halil Erkan, Nurer Dulkadir, Mustafa Yılmaz, Mehmet Balaban ve Yılmaz Dumlu yer aldı. Denetim Kurulu ise Mahir Arslan, Naime Çelikkanat ve Sefer Yüksel yer aldı.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: bahattin-akyuz-devam-dedi
  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.