Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BAĞLARDA SALKIM GÜVESİNE KARŞI BİYOTEKNİK MÜCADELE TARLA GÜNÜ YAPILDI

Bağlarda Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Ahmetli İlçesi Yaraşlı Mahallesi’nde tarla günü düzenlendi

MANİSA-GENEL 4.08.2022 12:00:00 1392 0
BAĞLARDA SALKIM GÜVESİNE KARŞI BİYOTEKNİK MÜCADELE TARLA GÜNÜ YAPILDI

 

 

 

Mart ayında Manisa Büyükşehir Belediyesi katkısıyla dağıtımı yapılan %100 hibeli feromonların asılmasının ardından sonuçlarını gözlemlemek amacıyla düzenlenen tarla gününe; Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz , Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Ahmetli Belediye Başkan Yardımcısı Tuğrul Dinçer, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Ahmetli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Yasak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Şube Müdürü Şadan Aslay, Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, İl ve İlçe Müdürlüklerinin konu sorumlusu teknik personelleri ile üreticiler katıldı.

Toplamda 1.000 dekar alanda uygulanan proje kapsamında 50 üreticiye 60.000 adet feromon tel dağıtımı yapıldı. Firma yetkilileri tellerin bağlarda kullanımı noktasında destek verirken, İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri tel dağıtımı ve uygulama aşamasında sahada görev aldı.

Manisa’nın, Türkiye'de Biyoteknik mücadele uygulayan iller arasında kişi ve alan bazında birinci sırada olduğunu ifade Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Biz bunu yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Biyoteknik mücadele yapılan alan ve kişi sayısının daha da artırılması öncelikli hedefimiz. Biyoteknik mücadele ile amacımız bitkisel üretimde, kimyasal mücadele yerine alternatif mücadele tekniklerinin uygulanması sonrası kimyasal ilaç kullanılmasının azaltılması, insan sağlığının ve doğal dengenin korunması, tarım ilacı kalıntısı olmayan güvenli gıda elde edilmesidir.

Bakanlığımız Biyoteknik mücadele uygulayan üreticilere dekar başına destekleme ödemesi yapmaktadır. Bu destekten Manisalı tüm bağcıların yararlanmasını istiyor ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Üreticilerin görüşlerini aktarmaları ve seçilen bir bağ alanında incelemelerde bulunulmasının ardından tarla günü sona erdi.

 

 


Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Manisa’nın Sancaklı bölgesinde kiraz hasadı başladı.

Ramazan-29

Ramazan-28

Ramazan-26

  • Cuma 23.3 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 16.7 ° / 11 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 22.2 ° / 8.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.