Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

BAĞDATLI SULTAN ANILDI

Manisa’nın Kula ilçesinde yüz yıllardır geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Etkinliği sağanak yağış altında yapıldı.

2.10.2023 07:17:00 1127 0
BAĞDATLI SULTAN ANILDI

                             
 

Program Horasan erenlerinden Bağdatlı Sultan’ın türbesi ziyaret edilip Fatiha okunarak başladı. Bakır kazanlarda meşe odunuyla pişirilen Kavurma, pilav ve helvadan oluşan yemek katılımcılara ikram edildi. Dede Erdem Sünbül gülbenk okuyarak gönülleri fethetti.
 

Encekler Mahallesi’nde düzenlenen programa Kula Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Ak Parti İlçe Başkanı Kula ilçe başkanı Eyüp Yavuz Aşkın,  CHP Kula İlçe Başkanı Kadir Girgin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, Kenger Mahallesi Muhtarı Günay Yılmaz, Saraçlar mahallesi Muhtarı İsmail Erbay, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.
 

Etkinliğin açılış konuşmasını Encekler Mahallesi Muhtarı Tuncay Demir yaptı. Demir, "Şenliğimize hoş geldiniz. Etkinliğimizin hazırlanmasında sayın kaymakamımıza, belediye başkanımıza, diş hekimi Recai Öz’e ve mahalle halkıma çok teşekkür ederim" dedi.
 

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun "Anadolu'nun özü sevgidir, barıştır, hoşgörüdür, kardeşliktir. Bağdatlı Sultan’ın, Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin yüzyıllar öncesinden bizlere bıraktığı bu birlik ve beraberliğe hoşgörüye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi.
 

Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir de ilçede göreve yeni başladığını hatırlatarak kapısının her zaman vatandaşlara açık olduğunu söyledi. Encekler Muhtarı Tuncay Demir Konuşmacılara şükran plaketi verdi.
 

Program protokol konuşmalarının ardından, Salihli Türkü Dostlarının konseri ile devam etti. Grup Mira eşliğinde Gonca Ezer konser verdi. Program İzmir Buca Cemevi Semah Ekibi ve Salihli Cemevi Semah Ekibinin semah gösterileri ile son buldu.

 


Adil Aka


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Anahtar Kelimeler: BAĞDATLI SULTAN ANILDI
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.