Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

BAĞDA BİYOTEKNİK MÜCADELENİN YAYGINLAŞTRILMASI TARLA GÜNÜ

Salihli İlçesinde “Bağlarda Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi” ne yönelik tarla günü düzenlendi.

MANİSA-GENEL 13.08.2022 00:00:00 1184 0
BAĞDA BİYOTEKNİK MÜCADELENİN YAYGINLAŞTRILMASI TARLA GÜNÜ

 

 

 

Salihli İlçesinde “Bağlarda Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi” ne yönelik tarla günü düzenlendi.

Bakanlık tarafından finanse edilen ve İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile Salihli İlçesinde 130 üreticinin yaklaşık 1.500 dekarlık bağ alanında toplu olarak Biyoteknik Mücadele yürütülmektedir.

Tarla gününde konuşan İl Müdürü Metin Öztürk; “Biyoteknik Mücadele, kalıntısız ürün elde edilmesi noktasında çok önemli bir mücadele yöntemi. Bu mücadele yöntemi ile yapay Feromonlarla koku bulutu oluşturulur. Erkek böceklerin çiftleşmek için dişi böceklere ulaşması engellenerek böceğin üremesi kontrol altına alınır.

Manisa, Türkiye'de biyoteknik mücadele uygulayan iller arasında kişi ve alan bazında birinci sıradadır. İl Müdürlüğü olarak hedefimiz, Manisa’daki tüm bağ alanlarında Biyoteknik Mücadele’yi uyguluyor olmaktır

Bakanlık, Biyoteknik Mücadele uygulayan üreticilere dekar başına destekleme ödemesi yapmaktadır. 2021 yılında 3.437 çiftçimize 120.550 dekar alan için 8.438.530TL destekleme ödemesi yapıldı.

Salihli İlçesinde 130 bin dekarlık bir bağ alanımız var. 8.240 dekarında Biyoteknik Mücadele desteği vermekteyiz” dedi.

Dr. Fatma Özsemerci’nin teknik bilgilendirmelerinin ardından Kordon Mahallesi Muhtarı Adem Sevi ve üreticilerin görüşlerini aktarmaları ve bağ alanında incelemelerde bulunulmasıyla tarla günü sona erdi.

11.08.2022 tarihinde Salihli İlçesi Kordon Mahallesi’nde düzenlenen tarla gününe; Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Ersin Dilber, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan, İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Kd.Bçvş Ahmet Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Fatma Özsemerci, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Feromon Üreticisi Firma Yetkilileri, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personeller ile üreticiler katıldı.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.