Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Atatürk'ün Manisa'ya Gelişi Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak Manisa'yı ilk ziyaretinin 98. yılı kutlamaları büyük bir coşkuya sahne oldu.

10.10.2023 12:48:00 1006 0
Atatürk

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak Manisa'yı ilk ziyaretinin 98. yılı kutlamaları büyük bir coşkuya sahne oldu. 

 

Manisa Tren Garı’nda düzenlenen temsili karşılama törenine Manisa Valisi Enven Ünlü, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1’nci Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Zeynel Abidin Alptekin, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilciler, milli sporcular katıldı. 


Manisa Garına gelen trenden inen İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türk Bayrağı’nı Vali Enver Ünlü’ye takdim etti. Vali Ünlü, bayrağı öperek teslim aldı. Bayrağın teslim edilmesinin ardından halk oyunları gösterisi düzenlendi. Vali Ünlü, protokol üyeleri, öğrenci grupları ve vatandaşlar daha sonra bando eşliğinde önde Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri ile birlikte Manisa Tren Garı'ndan Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Öğrenciler Türk bayraklarıyla korteji destekledi. 
Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.  
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Cengiz Ergün günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 98’nci yıl dönümünü kutladıklarını söyledi. Başkan Ergün, “Halkının kurtuluşu için milletini ayağa kaldıran, Çanakkale Zaferi ile büyük Türk milletine umut olan, Kurtuluş Savaşı ile bağımsızlığımızı bizlere kazandıran büyük deha Mustafa Kemal Atatürk’ü sadece anmak değil, anlamakta gerekir. Bizler Türk milleti olarak, dünyada tüm milletlerin imrendiği bir lidere sahip olduk ve bunun gururunu sonuna kadar yaşamaktayız. Atatürk sayesinde, sahip olduğumuz cumhuriyet içerisinde özgürce yaşamakta ve düşüncelerimizi ifade edebilmekteyiz. Ayrıca Atatürk sayesinde hiçbir devlete bağlı olmadan ve hiçbir devletin esaretinde olmadan yaşamanın ve çalışabilmenin gururunu taşımaktayız. Kurtuluş Savaşı’nın ardından Cumhuriyeti ilan eden ebedi liderimiz Atatürk, tüm dünyaya örnek olacak kalkınma hamlesi başlatmış ve bugünün güçlü Türkiye'sinin temellerini atmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’nun Cumhuriyet sonrası durumunu görmek, halka yeni yönetim şeklini anlatmak ve onlara moral olmak amacıyla sık sık seyahatler gerçekleştirmiştir. Büyük lider, 10 Ekim 1925 tarihinde Manisa’da konaklayarak şehrimizin insanlarıyla kucaklaşmış, coşkulu kalabalığa hitap etmiştir. Her yıl 10 Ekim’de gerçekleştirilen bu törenlerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyor, o günleri çocuklarımıza ve gençlerimize temsili olarak da olsa anlatmaya çalışıyoruz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yaptıklarını hem iyi kavramak hem de çocuklarımıza en güzel şekilde anlatmakla sorumluyuz. Onun ülkemize kazandırmış olduğu devrim ve ilkelere sahip çıkmak en büyük görevimizdir. Ülkesini düşman işgalinden kurtaran büyük lider Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşlarının, yeni ve büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmasını, savaş sonrası yokluklar içinde harap ve bitap düşmüş bir milleti eğitimle, bilimle, sanatla ve kalkınma hamlesiyle şahlandırma çabasını genç beyinlere en iyi ve en doğru şekilde anlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu düşünceden hareketle bizler de Celal Bayar Üniversitemizden çok değerli 2 profesör ve birbirinden kıymetli 38 akademisyen tarafından ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ isimli 4 ciltten oluşan önemli bir eseri Manisa’mıza kazandırdık. Bu eser, Kurtuluş Savaşı döneminde Manisa’da yaşananları gözler önüne seren ve yakın geçmişimize ışık tutan önemli bir kaynak oldu. Çanakkale Şehitleri Anıtı, Sarıkamış-Kafkas Cephesi Kahraman Asker Anıtı, kahraman atalarımızı yaşatmak için adlarını verdiğimiz eserlerimiz ve yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediğimiz Manisa Kurtuluş Müzesi ile şanlı tarihimizi genç beyinlere en güzel şekilde aktarmayı kendimize görev addettik” diye konuştu.

Başkan Ergün konuşmasına şöyle devam etti “Büyük önderimiz Atatürk, Manisa’mızı ziyaret ettiğinde, şehrimizin işgalciler tarafından yakılıp yıkılmasına atıfta bulunarak, felaketlerin insanları ve aklı başında olan milletleri daha azimkar hamlelere sevk ettiğini ifade etmiştir. Manisalıların da o hamleleri yaptığını konuşmasında dile getiren Gazi Mustafa Kemal, Manisalıların o dönemki azmini ve çalışkanlığını takdir etmiştir. 

 

Bizler de atalarımızdan aldığımız bu çalışkanlık ve azimle şehrimizi kalkındırmak için çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam ediyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Manisa bırakmak için üretiyor, gayret sarf ediyoruz. Arkamızda atamızın izinde, vatanını, milletini seven ve ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ diye haykıracak nesiller bırakabilirsek bundan büyük onur ve gurur duyarız. Bizler de atalarımızdan emanet olan kutsal vatan topraklarını ve Cumhuriyetimizi, korumak ve muasır medeniyetler seviyesine taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’mızı onurlandırmasının yıl dönümünde başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun, Ne mutlu Türküm diyene!” Törenden sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen “Atatürk” konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

Anahtar Kelimeler: Atatürk' Manisa' Gelişi Kutlandı
  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.