Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Aşırı Sıcaklar Üzüm Salkımlarını Yaktı

0

GÜNDEM 5.07.2017 19:02:46 1155 0
Aşırı Sıcaklar Üzüm Salkımlarını Yaktı

Son günlerde yaşanan Afrika sıcakları üzüm salkımlarında yanıklara neden oldu. Saruhanlı genelinde yaprakları açılmış bağlarda yüzde 15’i bulan salkım yanıklarına karşı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur uyarılarda bulundu.

“Yaprakları Açmayın, Gündüz Sulaması Yapmayın”

Saruhanlının çeşitli bölgelerinde incelemelerde bulunan Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, yaptığı inceleme sonucunda oluşan yanıkları ve zararı şu sözlerle anlattı, “Son günlerde yaşanan aşırı sıcaklardan dolayı Saruhanlı genelinde üzüm bağlarını incelediğimizde yaklaşık olarak yüzde 15’e yakın yanma meydan geldiğini gördük. Salkımları görüyorsunuz hep güneş yanığı olmuş. Meydana gelen güneş yanıklarının en büyük nedeni ise sıcakların artmasıyla beraber çiftçimizin bağ yapraklarını açmasıdır. Çiftçilerimize sesleniyoruz. Bu sıcak havalarda yaprakları kesinlikle almayın ve gündüz sulaması kesinlikle yapmayın. Yapacağımız sulamayı gece yapmaya dikkat edelim. Geçtiğimiz yıllarda da çiftçimizin ürünü bu şekilde yanmıştı bu senede aynı durum ortaya çıktı, havaların çok sıcak seyretmesi sonucu. İnşallah önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları düşer de mahsullerde daha fazla yanma meydana gelmez. Ama şimdi görüldüğü kadarıyla ilçemizde üzüm salkımlarının yüzde 15’ine yakınında kuruma meydana geldi. Çiftçimize büyük geçmiş olsun diyorum. 


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 25.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.