Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

ARİF ÇELER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AÇILDI

Manisa Arif Çeler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi düzenlenen törenle açıldı.

MANİSA- EĞİTİM 4.12.2022 00:00:00 1536 0
ARİF ÇELER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AÇILDI

 

 

Manisa’nın en eski okullarından biri olan ve 2020 yılında yıkılan Kız Anadolu İmam Lisesi’nin yerine 24 derslik ve 100 pansiyonlu modern bir okul yapıldı. Okula 1985-1994 yılları arasında okulda müdürlük yapan ve hayatını kaybeden Arif Çeler’in ismi verildi.

Okul açılışına Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, AK Parti’den milletvekilliği yapan Recai Berber, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa İŞKUR İl Müdürü Eşref Aslan, Manisa Kültür ve Turizm Müdürü Arif Çeler’in eşi Ayşe Çeler ve ailesi, okuldan mezun olanlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Programda Kuranı Kerim tilaveti okundu.

Manisa Arif Çeler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gönül Çiftçioğlu, açılışa katılan herkese teşekkür etti.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, 2022 yılında 6 okulun güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Arif Çeler Kız Anadolu İHL 24 derslikli okul binası ile 100 öğrencilik pansiyonun hayırlı olmasını dileyen Dikici, okulda 525 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Dikici, Manisa genelinde 149 tane lise olduğunu bunların 26 tanesinin İmam Hatip Lisesi olduğunu ifade etti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “6 yılımızı geçirdiğimiz adeta gözümüz kapalı her köşesine vakıf olduğumuz bizim bir olmamıza çok büyük emek ve katkısı olan İmam Hatip Lisemizi yeni binasının açılışında yer almaktan dolayı çok mutluyum. İmam Hatip Lisesi’nde okuduğumuz için bizi hakir, hor gördüler. Ama bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız, dünya liderimiz imam hatip lisesi. Allaha şükürler olsun biz bugün bizi hakir görenlerin olduğu bir ortamda belediye başkanı olarak görev yapıyoruz “ dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, kentte son 20 yıl içinde birçok okul inşa ettiklerini belirterek, “ 20 yıl içinde 4 bin 673 derslik yaptık. Birçok alanda yeni yeni okulları inşa ederek eğitime katkı sağladık. Bizim dönemimizde eğitimde yeni binalara kavuşuldu. Bu okulun ayrı bir özelliği var. Bu okuldan biz mezun olduk. Güzel bir eğitim dönemi yaşadım, zulümler de gördük. Katsayı meseleleri de yaşandı. Hocalarımız bize evlatları gibi sahip çıkıyordu” dedi.

Okul günlerinde yaşadığı anıları anlatan Murat Baybatur, “Okulun kıymetini o zamanlar pek anlayamazdık. Sonra sonra kıymetini anladık. İmam hatibin misyonunun ne demek olduğunu, ne için bu okulu okuduğumuz anlamaya başlamıştık. Arif Çeler hocamızdan da Allah razı olsun. Alçak terör örgütü FETÖ bu okulu da ele geçirmeye çalışmıştı. Bunun kavgasını yapmış insanlarız. Bu okula el süremezsiniz dedik. Bu okul yapılırken Arif Çeler hocamıza vefa göstermek istedik ve ismini ilelebet yaşatmak istedik” diye konuştu.

Okulun açılış töreninde konuşan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de, Manisa’daki tüm okulların elden geçirildiğini ve bir kısmının depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkılıp yeniden yapıldığını söyledi. Okullarda güçlendirme çalışmalarının da sürdürüldüğünü kaydeden Vali Karadeniz, “Akhisar depreminden bugüne kadar yatırım programına alınan, güçlendirmesi yapılan tahminen 200 yeni bin oldu, hizmete kazandırıldı. Tüm bu yatırımlar içinde bazı okullar özellikle ilgimizi çekiyor. Özellikle bu imam hatip lisesi gibi. Bazı okullar diğerlerine göre birkaç adım önde gitmektedir. Gençlik yıllarını burada geçirmiş olan bir protokol var. 2020 yılının ağustos ayında inşaatı başladı ve geçtiğimiz temmuz ayında geçici kabulü yapıldı. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi bir gösteri gerçekleştirdi. Okunan duanın ardından Vali Karadeniz ve protokol üyeleri okulun açılış kurdelesini kesti.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

Anahtar Kelimeler: ÇELER ANADOLU HATİP LİSESİ AÇILDI
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Perşembe 29.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.