Akhisar'daki Deprem Masaya Yatırıldı

0

GÜNDEM 9.10.2016 10:30:51 1319 0
Akhisar

Son bir ay içinde çeşitli büyüklükteki depremlerle sarsılan Manisa'nın Akhisar ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar ilçe Teşkilatının tarafından 'Akhisar Depreme Hazır mı?' konulu panel Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. 
Akhisar'da son zamanlarda meydana gelen depremler ve artçı sarsıntılar korkutmaya devam ederken; bölgeyi etkileyen fay hattı hakkında bilinmesi gereken hususlar, bölge halkının dikkat etmesi gereken özel durumlar, binaların özellikleri ve konunun yetkililerinin sorumlulukları düzenlenen panelle masaya yatırıldı.
Akhisar Depreme Hazır mı? konulu panel Akhisar Belediye Meclis Salonunda CHP’li Milletvekili Tur yıldız Biçer’in yanı sıra Yerel yönetimlerde afet yönetimi konulu sunumu İTÜ Öğretim Üyesi Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Akhisar çevresinin deprem tarihi ve deprem tehlikesi konulu sunumu Jeofizik Mühendisi ve 24. dönem CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve yeraltını iyi tanımak gerekir konulu sunumu ise Jeoloji Yüksek Mühendisi Tahir Öngür yaptı.
Akhisar'ın ve Ege Bölgesinin bir çok bölgesinin deprem kuşağı olması nedeniyle doğru verilere ulaşmak maksadıyla paneli düzenlediklerini ifade eden CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin katılımcılara teşekkür etti.
Yapılan toplantıda Akhisar'ı ilgilendiren deprem tehlikesi ve nedenlerini, oluşma nedenleri, oluşturacağı etkilerin nasıl atlatılabileceğini konuşacaklarını belirten CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, iş işten geçmeden önlem alınmasının önemine dikkat çekti.
DEPREM BEKLENİYOR
Akhisar çevresinde Gölmarmara, Akselendi ve Akhisar merkezli 3 tehlikeli fay hattı olduğunu iddia eden Akhisar çevresinin deprem tarihi ve deprem tehlikesi konulu sunumu Jeofizik Mühendisi ve 24. dönem CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan teknik ve bilimsel araştırmalar sonucunda Gölmarara'da 6.5, Akselendi'de 6.5 ve Akhisar merkezli 6.3 şiddetinde deprem beklendiğini kaydetti.
Türkiye'de son 100 yılda 5 ve üzerinde 600'e yakın deprem meydana geldiğini kaydeden Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Manisa ve ilçelerinde ise 6 depremin meydana geldiğine vurgu yaparak tehlikenin boyutunu çizdi. 1900'lü yıllardan önceki çeşitli kurumlardan alınan bilgilere göre elde edilen veriler sonucunda görünen depremlerin bundan sonra deprem olacak mı sorusuna gayet açık olarak cevap verdiğini kaydeden Jeofizik Mühendisi ve Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Akhisar merkez olmak üzere büyüklüğü 2 ve daha fazla olan ve ilçenin 100 kilometre çevresinde 1990 ile 2016 yılları arasında 16 bin 500 adet depremin meydana geldiği belirtildi.(İHA)

Turgutlu Belediyesi Tiyatro Ekibi “Kadınlık Bizde Kalsın” Oyunuyla Alkış Topladı

TRAC Manisa, İstanbul’daki Büyük Deprem Tatbikatına 15 Kişilik Uzman Ekiple Katılacak

Manisa’da Esat Büküm Dualarla Anıldı

Turgutlu Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Türkoğlu Spor’u 3-0 Mağlup Etti

Manisa’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Bin 440 Sentetik Ecza Ele Geçirildi

Şehit Reşit Oyit, Vefatının 34. Yılında Dualarla Anıldı

Turgutlu Belediyesi’nde “Yerel Devrim” Belgeseli Büyük İlgi Gördü

Manisa Dişhekimleri Odası’ndan Ekonomik Yük ve Çalışma Koşullarına Tepki

  • Salı 11.2 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 12.7 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Perşembe 14.5 ° / 4.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.