Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

AKHİSAR’DA ÜRETİCİLERE MAKİNE EKİPMANLARI TESLİM EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Akhisar İlçemizdeki çiftçilerimize %50 hibeli makine-ekipmanların dağıtımı yapıldı.

MANİSA- İLÇELER 11.08.2022 00:00:00 1000 0
AKHİSAR’DA ÜRETİCİLERE MAKİNE EKİPMANLARI TESLİM EDİLDİ

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Akhisar İlçemizdeki çiftçilerimize %50 hibeli makine-ekipmanların dağıtımı yapıldı.

Törende görüşlerini aktaran Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Bakanlığımız tarafından üreticilerimizin daha profesyonel anlamda üretim yapmalarını sağlamak ve üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla birçok alanda tarımsal desteklemeler verilmektedir. Bu destekleme kalemlerinden biride Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yapılan desteklemelerdir.

2022 yılında makine–ekipman desteklemesi kapsamında İlimizde toplamda 697 çiftçimize 8.530.000 TL hibe ödemesi yapılacaktır. Ağustos ayı itibariyle 316 çiftçimize 3.965.000 TL hibe ödemesi yapılmıştır.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bugüne kadar Akhisar İlçemizde 31.223.641 TL hibe ödemesi gerçekleştirilmiştir. Makine–ekipman desteklemesi kapsamında ise 2022 yılında Akhisar İlçemizde 126 çiftçimizle sözleşme imzalanmıştır. Makine ekipmanını almış 39 çiftçimize %50 hibe kapsamında 561.000 TL hibe ödemesi gerçekleştirilmiştir. Dağıtımını yaptığımız makine–ekipmanların ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Protokolün üreticilere makine-ekipmanlarını teslim etmesi ile etkinlik sona erdi.

09.08.2022 tarihinde gerçekleşen dağıtım törenine; Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hilmi Yoldaş, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Akhisar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çınarlı, İlçe protokolünden kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sektör temsileri ile üreticiler katıldı.

324

Erişilen Kişiler

0

Etkileşim

Öne Çıkarılamıyor

Beğen

Yorum Yap

Paylaş


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.