Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Akhisar'da 1903 Beşiktaşlılar Derneği Kuruldu

Derneğin kurucularından olan Halaza, derneğin 20 yıl önce Beşiktaş'ın 100. yılında kurulduğunu ve Akhisar'da futbol kültürünün gelişimine katkı sağladığını belirtti.

16.11.2023 09:39:00 1027 0
Akhisar


Derneğin kurucularından olan Halaza, derneğin 20 yıl önce Beşiktaş'ın 100. yılında kurulduğunu ve Akhisar'da futbol kültürünün gelişimine katkı sağladığını belirtti.

Akhisarlı basın mensupları ile birlikte Roka Restorantta bir araya gelen Halaza, derneğin kuruluşundan bu yana geçen süre zarfında birçok Beşiktaşlı yönetici ve başkanı Akhisar'da ağırladıklarını, ancak bu yılın başında İstanbul'dan aldıkları bir telefonla derneğin feshedildiğini öğrendiklerini belirtti. Bu durumun kendileri için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu ifade eden Halaza, kurucu üyeler olarak fesih kararının kendilerine bildirilmemesine veya kongreye davet edilmemelerine duydukları hayal kırıklığını dile getirdi.

Bu talihsiz gelişmenin ardından, Akhisar'da Beşiktaş ruhunu ve bayrağını yeniden yükseltmek amacıyla harekete geçtiklerini açıklayan Halaza, yeni kurulan 1903 Akhisar Beşiktaşlılar Derneği'nin yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Yönetimde yer alan çeşitli meslek gruplarından insanların bulunduğunu ve tüm basın mensuplarına katılımları için teşekkür ettiklerini söyledi.

1903 Akhisar Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Dr. Uğur Hakan Halaza, “Hepinizin bildiği gibi bundan 20 yıl önce, Beşiktaş’ımızın 100. yılına denk gelen 2003 senesinde, buradaki bazı arkadaşlarımız, ebediyete intikal ettikleri için şimdi aramızda olmayanlar ve artık Akhisar’da yaşamayan bazı arkadaşlarımızla birlikte Akhisar Beşiktaşlılar Derneği’ni kurmuştuk. Ve yine malumunuzdur ki bizim başlattığımız dernekçilik hareketi ile Fenerbahçe ve Galatasaray dernekleri de bizlerden aldıkları cesaretle Akhisar’ımızda derneklerini açtılar.

13 yıl kesintisiz olarak sürdüğümüz dernek yöneticiliği sırasında hep birlikte siz basın emekçilerinin de şahitliğinde Akhisar’ımızda bir çok Beşiktaşlı yöneticiyi, başkanı, başkan adayını ağırladık, misafir ettik, soframızda yemeğimizi paylaştık.

2016 yılında bayrağı kendi isteğimizle devrederken, o günkü Beşiktaş’ın yöneticilerini ve yönetim tarzını da düşünerek; beklentimiz, isteğimiz Akhisar Beşiktaşlılar Derneği’nin hem Akhisar’da hem de kulübümüz nezdinde İstanbul’da daha etkin, daha saygın, daha itibarlı, Beşiktaş için çok daha iyi fikirler üreten ya da fikirlerinin danışıldığı, sorulduğu, kısacası söz sahibi bir dernek olmasıydı.

Bu yılın başında İstanbul’dan, kulüp içerisinden, aldığımız bir telefonla maalesef Akhisar Beşiktaşlılar Derneği’nin feshedildiğini öğrendik. Akhisar’da yaşayıp bundan hiç haberimizin olmamasına mı üzülelim, yoksa 20 yıllık, bin bir emekle kurduğumuz, büyüttüğümüz, çocuğumuz gibi gördüğümüz derneğimizin feshedilmiş olmasına mı üzülelim bilemedik.

Bu derneğe emeği geçmiş kişiler olarak, bu derneğin kurucuları olarak, nezaketen de olsa, mutlaka yapılmış olan olağan ya da olağanüstü kongreye davet edilerek fesih kararının orada bizlere de anlatılmasını beklemek, ya da en azından, davet edilmiyorsak bile, derneğin feshi konusunda bilgilendirilmeyi beklemenin bizlerin en büyük hakkı olduğunu düşünüyoruz. Neticede feshedilen, silinen bizim isimlerimiz değil “Akhisar Beşiktaşlılar Derneği” adıdır.

Son 1-2 aydır arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde “Akhisar Beşiktaşlılar Derneği” adını yaşatmak, Akhisar’da Beşiktaş bayrağını yeniden dalgalandırmak, Beşiktaş’a gönül vermiş insanları yeniden bir araya getirmek için geçtiğimiz günlerde

1903 AKHİSAR BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ

İsmi ile yeni bir dernek kurduk ve derneğimizin Kurucu Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımız ile birlikte Akhisar’ımızın siz değerli Basın Mensuplarının karşısındayız.

Şimdi izninizle sizlere arkadaşlarımı tanıtmak istiyorum;

Uğur Hakan HALAZA – Doktor

İsmail ÖKTEM – Emekli

Halit ŞERİFOĞLU – Çiftçi

Hakan ÖNAYDIN – Bankacı

Ziya AREL – Eczacı

Umut GÜNEŞ – Devlet Memuru

Coşkun Aslan KURT – Eczacı

Ozan SİLİCİ – Mali Müşavir

Gökhan OKUR – Sigortacı

Hamit Nejat YILMAZ – Doktor (Nörolog)

Coşkun MUT – Eczacı

Davetimizi kırmayıp bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla…

1903 Akhisar Beşiktaşlılar Derneği” dedi.

Halaza sözlerini Süleyman Seba’ya ait “Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz,

Bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, Ama herkesi her zaman aldatamazsınız!” ile bitirdi.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.