Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Akhisar Hayvan Pazarı Hizmete Başladı

0

EKONOMİ 17.12.2020 00:00:44 3747 0
Akhisar Hayvan Pazarı Hizmete Başladı

 

Akhisar Hayvan Pazarı yetiştiricilerimizin hizmetine açıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Akhisar İlçemizde kurulu olan Hayvan Pazarı, İl Müdürlüğümüzce gerekli işlemler ve denetimler yapılarak ruhsatlandırılmış olup faaliyetine başlamıştır. Haftanın iki günü Çarşamba ve Pazar hizmet verecek olan Hayvan Pazarımız, 320 baş büyükbaş ve 920 baş küçükbaş kapasiteli, otopark ve sosyal alanlarıyla İlimiz hayvancılığına ve hayvan yetiştiricilerimize katkı sağlayacaktır.

İlimizde Akhisar Hayvan Pazarımız ile birlikte Şehzadeler, Salihli ve Sarıgöl İlçelerimiz olmak üzere ruhsatlı 4 adet hayvan pazarımız bulunmakta olup, Kula İlçemizde proje, inşaat ve başvuru işlemleri devam etmektedir.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak düzensiz, sağlıksız, kontrolsüz ve güvenli olmayan yerlerde hayvan alım-satımı yapılmaması için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Ruhsatlı pazarlarımızda resmi ve sorumlu Veteriner Hekim arkadaşlarımızca gerekli kontroller yapılmakta olup; küpelenmiş, kayıt altına alınmış, belge ve sağlık kontrolleri yapılmış olan hayvanların pazara girmesine izin verilmektedir. Tüm araçların giriş ve çıkışlarında dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır. Kontrolsüz hayvan hareketlerinin önüne geçmekte ve buna bağlı olarak hastalıkların yayılmasını önemli ölçüde kontrol altına almaktayız.

Nötr Dezenfekte Ltd. Şti. adına ruhsatlandırılan Akhisar Hayvan Pazarının İlimiz hayvancılığına ve hayvan yetiştiricilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.