Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

AK PARTİ'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik düzenlediği saldırılara ve Gazze ablukasına dikkat çekmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

12.10.2023 10:17:00 343 0
AK PARTİ

 

 

AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail'in  Filistinli Müslümanlara yönelik düzenlediği saldırılara ve Gazze ablukasına dikkat çekmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. AK Parti Manisa İl Başkanlığında düzenlenen açıklamaya AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Özkan Satılmış, AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kaplan katıldı. 

 

Açıklamada Gazze  Şeridi'ndeki  ablukanın  sonlandırılması  ve  Gazze  halkının  yaşam  koşullarının  iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırılması gerektiği vurgulandı.

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Özkan Satılmış, "İsrail’in,  10  Ekim  2023'te  ilan  ettiği  abluka  altındaki  Gazze  Şeridi'ne  yönelik saldırıları  sonucunda,  çocuk,  genç,  yaşlı  ve  kadın  erkek  700’ü  aşkın  kişi  hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Dünya,  İsrail  tarafından  Gazze  Şeridi'ne  yönelik  devam  eden  ablukanın  altında  yaşayan masum sivillerin acılarını görmektedir. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun  yıllardır  devam  eden  bir  insan  hakları  ihlali  ve  insani  krizin  sonucu  oluşmuştur.  Gazze halkı, yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam koşulları her geçen  gün daha da kötüleşmektedir. İsrail  ablukası  altındaki  Gazze  Şeridi'nde  yaşayan  insanlar,  temel  ihtiyaçlara  erişimlerinin sınırlanması, elektrik vesu kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıyadır.  Ayrıca,  Gazze'de  ibadethaneler,  hastaneler,  okullar,  hepsi  acımasızca vurulmaktadır. Bu  durum,  masum  sivillerin  hayatlarını  tehdit  etmektedir.  Ateşe  benzin  dökmenin,  hele  hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Gazze  Şeridi'ndeki  ablukanın  sonlandırılması  ve  Gazze  halkının  yaşam  koşullarının  iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir. Gazze  halkı,  barış  ve  adalet  isteğiyle  direnişini  sürdürmektedir.  Cumhurbaşkanımız  Sayın  Recep  Tayyip  Erdoğan'ın  da  girişimleriyle  uluslararası  toplum, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir  geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edilmektedir.  1967  sınırları  temelinde  bağımsız  ve  coğrafi  bütünlüğe  sahip,  başkenti  Doğu  Kudüs  olan  bir  Filistin  Devleti’nin  hayata  geçirilmesi  gerekmektedir.  Bu  konuda  geç  kaldığımız  her  gün,  maalesef  bölgemiz  çatışma,  kan  ve  gözyaşı  girdabından  kurtulamayacaktır. 

 

Sivil  yerleşimleri  hedef  almayı  doğru  bulmuyoruz.  Savaşın  da  bir  ahlakı  vardır.  Abluka  uygulamaları  savaş  ahlakına  uymamaktadır.  Abluka  savaş  değil  katliamdır.  Sivilleri  cezalandırmak  kimseye  kazandırmaz. 

 

Masumlar  ölmesin,  daha  fazla  kan  akmasın. Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla daha adil bir dünyanın  mümkün  olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz" dedi.


MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

Anahtar Kelimeler: PARTİ' GAZZE AÇIKLAMASI
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.