Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

AK PARTİ MANİSA TEŞKİLATLARINDA VE BELEDİYELERİNDE GÜNCELLEME OLACAK MI?

0

GÜNDEM 6.06.2017 17:26:57 1182 0
AK PARTİ MANİSA TEŞKİLATLARINDA VE BELEDİYELERİNDE GÜNCELLEME OLACAK MI?

AK Parti kulislerinde konuşulan bir konu olan, Anayasa paketine, referandumda desteğin kıl payı çıkmasında, bazı AK Partili Belediyelerin ve bazı İllerdeki teşkilatların olumsuz imajına, yetersiz çalışmasına vurgu yapılması ve Partinin etkili kurullarında değişikliğin zorunlu olduğunun ifade edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı “Teşkilat içinde metal yorgunluğu var, bunu aşmamız lazım. Teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandumdan önce gözünün Manisa’da olacağını belirtmiş ve Manisa’daki referandum sonucuna ayrı bir önem verdiğini ifade etmişti. Erdoğan’ın bu konuşmalarından sonra Manisa kamuoyunda gözler referandumda Hayır’ın önde olduğu Manisa’da Ak Parti Manisa İl, İlçe ve belde teşkilatları ile Ak Partili belediyelere çevrilmiş durumda.

AK PARTİ KULİSLERİNDE KONUŞULANLAR

Teşkilatların yenilenmesi konusu referandumun hemen ardından Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme gelmişti. Erdoğan, başta teşkilatlar olmak üzere belediyelerde de değişikliğin gerektiğine işaret etmişti. Ancak Erdoğan’ın daha önemli operasyonunun, belediyelerde olacağı iddiası dolaşıyor. AK Parti kulislerine göre, bazı büyük illerdeki AK Parti belediyelerine yönelik iddialar, özellikle imar uygulamalarına yönelik şikâyetler, FETÖ ile ilişkiler, referandum sürecine yeterince katkı sağlamamaları gibi nedenlerle, 3-4 büyükşehir belediyesiyle sayıları 5 ile 8 arasında değişen ilçe belediye başkanının yerel seçimler beklenmeden görevden alınması tartışılıyor. Bu belediye başkanlarının, kendi rızaları veya sağlık gibi gerekçelerle görevden ayrılacağı, yerlerine Mart 2019’a kadar vekâleten bakılacağı öne sürülüyor. 

ERDOĞAN, “TEŞKİLATLARIMIZIN TAMAMINI GÜNCELLEYECEĞİZ”

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında ki konuşmasında, “Milletimizle irtibatımızın zayıfladığı gün, bizim Allah göstermesin bittiğimiz gün olacaktır. Bu yılsonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımız kesinlikle dün de arkadaşlarımla paylaştım, tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor. Bunun için de bütün ilgili birimlerimizin yoğun bir çalışma içerisinde bu hazırlıkları yapması gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinden sonra referandumda Hayır’ın önde olduğu ve Ak Parti Teşkilatının başarısız olarak gösterildiği Manisa’da Ak Partili belediyelerde ve İl, İlçe teşkilatlarında herhangi bir değişikliğin yapılıp yapılmayacağı, görevden alınanların olup olmayacağı Manisa kamuoyu tarafından merakla izlenmektedir. Erdoğan’ın söylediği gibi Manisa’daki Ak Partili Belediyeler ile il ve ilçe teşkilatları 2019 seçimlerine yenilenmiş kadrolarla mı hazırlanacak, yoksa aynı kadrolarla yola devam mı diyecek. Bu soruların cevabını Manisa kamuoyu ilerleyen süreçte alacaktır. 


Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

  • Perşembe 26 ° / 14.1 ° false
  • Cuma 22.2 ° / 12.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.9 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.