Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

AHMET KARADAĞ “ARTIK ÖNCELİK MANİSAMIZIN”

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadağ, geride bıraktığımız genel seçimlerin ardından değerlendirmelerde bulundu.

MANİSA-GENEL 31.05.2023 16:51:00 1726 0
AHMET  KARADAĞ “ARTIK ÖNCELİK MANİSAMIZIN”

 

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadağ, geride bıraktığımız genel seçimlerin ardından değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin neticelenmesiyle birlikte artık yaşadığımız şehrin çözüm bekleyen sorunlarına odaklanması gerektiğini söyleyen Başkan Karadağ; “Ülke gündemimizi ve dolayısıyla şehrimizi de yakından ilgilendiren genel seçimleri geride bırakmış bulunuyoruz. Demokrasinin en büyük göstergesi olan seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Manisalılar olarak temsilcilerimizin şehrimizin yararına katkı sağlayacak çalışmaları önceleyeceklerinden şüphe duymadığımızı da ifade etmek isterim. Artık uzun süredir gündemimizi meşgul eden seçim tartışmalarından sıyrılmalıyız. Biran evvel Manisa’ya odaklanmamız gerekiyor. Çözümü yerelden başlayan sorunları masaya yatırmalı, başlamış ancak yavaş ilerleyen, bir şekilde takılmış kalmış konuları acilen konuşmalıyız. TÜİK verilerine göre sanayileşmesi, tarımsal üretimi ülke ortalamasının üzerinde görülen Manisa’yı; şehirleşme, sosyal yaşam alanları, eğitim kalitesiyle daha ileri noktalara taşımak gerekiyor. Şehrimiz hızla büyüyor, büyümeğe devam edeceğinden de hiç şüphemiz yok. Ancak bu büyüme hızının Manisa’nın gelişimine doğrudan katkı sağladığını söylemek çok mümkün değil. En büyük sorunu ova ve milli park alanı Spil Dağı arasında sıkışmış bir şehir haline gelmekle yaşıyoruz. Medeni bir şehir haline gelebilmemizin ilk şartının bu sıkışmışlığın giderilmesi olduğu aşikar. Dolayısıyla Manisa’nın imarı konusunda sorumlu olan tarafların, sonucunda ilk kazananın vatandaş olacağı bir çözüm üretmeleri ve bu konuda ellerini çabuk tutmaları elzemdir. Rant düzenine dönmesine engel olunmuş, hak sahibi vatandaşlarımızın mağdur edilmediği bir düzen şehir olarak gelişmemizin önünü açacaktır. Böylelikle kaderi insanların saatlerce otopark aradığı, zamanını sevdikleriyle değil trafikte geçirdiği, İzmir’e gitmenin hobi olduğu, yol kenarlarında piknik yapılmaya mahkum edilmiş, merkezinin neresi olduğu belli olmayan, yayaları değil araçları önceleyen bir şehrin yaşayanları olmaktan kurtulabiliriz. Merkezine yapılaşmayı değil, insanların mutlu yaşamasını yerleştirdiğimiz bir planlamanın keşkeleri olmaz, iyi kileri olur. Fabrikalarda uzun mesai sürelerinde alın teri döken Manisalı, yaşanılabilir bir şehri fazlasıyla hak ediyor. Onların yorgunluklarını gidermelerine yardımcı olacak, aileleriyle birlikte vakit geçirebilmelerini kolaylaştıracak bir Manisa hayalini, tüm karar vericilerin öncelikleri arasına alması, yerelden başlayan çözümlerin yeni seçilen temsilcilerimizin de destekleriyle hayata geçirilmesi beklentimizdir.” dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Perşembe 24.1 ° / 12.6 ° Güneşli
  • Cuma 25 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.