Bugün, 22 Kasım 2024 Cuma

Acil Servis'e El Attı

0

GÜNDEM 25.11.2016 08:53:45 1149 0
Acil Servis

Nüfusu her geçen gün artan Saruhanlı'da mevcut Devlet Hastanesi'nin fiziki koşullarının iyileştirilmesi için göreve başladığı günden beri çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Osman Çağlayan, kısa süre önce açılan fizik tedavi merkezinin ardından, ilk etapta 4 yataklı yoğun bakım ünitesi ile kanser hastalarının tedavilerini sürdürmek anacıyla da palyatif bir hasta merkezi açma çalışmalarına hız verdi.

Yeni birimlerin açılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirten Başhekim Çağlayan; 'Saruhanlı küçük bir ilçe. Köy ve beldeleriyle ancak 53- 54 binlere ulaşan bir nüfusu var. Saruhanlı’nın yol üzerinde oluşu yeni bir hastanenin oluşumuna engel. Çünkü buraya gelen hekimlerin buraya yerleşmemeleri gibi bir problemimiz de var. Manisa’ya yerleşiyorlar. Aslında Türkiye’de  merkeze yakın bütün ilçelerde aynı problem yaşanıyor.14 uzman hekimimiz var, hekim kadromuz iyi. Şu an gündemimizde 4 yataklı bir yoğun bakım servisi açma kararımız var. Bununla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nde de bir sıkıntının olmadığını düşünüyorum.  Nüfus yaşlanıyor, kanser hastası sayısı artıyor, evde bakıma muhtaç hasta sayısı artıyor. Bununla ilgili palyatif bir hasta merkezi açma düşüncemiz var. Herhalde 2 ay gibi bir sürede bu problemimizi çözeriz. Fizik tedavi merkezimiz açıldı. Çok beğeniliyor, hatta Akhisar'dan gelen giden hastalarımız bile var' dedi.

YENİ BİNA İÇİN 5 YIL GEREKLİ

Saruhanlı Devlet Hastanesi'nin fiziki olarak yetersiz kaldığı ve yeni bir binaya ihtiyaç duyulup duyulmadığı sorusuna da cevap veren Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Osman Çağlayan, 'Fiziksel olarak hastanemizde bir yetersizlik var. Bu öncelikle acili yenileyerek olabilir. Yeni bir bina yaparak olabilir. Aslında yeni bir bina en güzeli olur. Bunun için de zamana ihtiyacımız var. Bir sonraki yılın projeleri gündeme alınır bununla ilgili yatırımlar yapılır. Belli aşamalar kat edildiğinde de bu yapılabilir. Biz şu anda bunu 2017 planlarımıza dahil edemeyiz, ancak 2018’de bunu planlarımız içine alsak, Saruhanlı’nin yeni bir hastaneye kavuşması için 5 yıl gibi bir süre gerekli.  Sonuç olarak biz bürokratız, genel sekreterliğe bağlı olarak çalışıyoruz, bütçe yatırım programının alınması için bakanlığa yazı yazılır, gerekli incelemeler doğrultusunda olumlu cevap alırsak yatırım programı başlar. Bunun sonucunda da; hastane yeni bir arsada mı kurulacak yoksa yar olan bina mı yenilenecek karar verilir. Bu çok kolay bir süreç değil. Bizim için öncelikli konu Acil Servis'in yenilenmesidir. Acil servisin mekan darlığı haricinde bir sıkıntısı yok, hekimlerimiz yeterli sayıda ve müdahale açısından gerekli donanıma sahibiz. Yeni bir hastane için onay almak uzun süreceği için, acilin büyütülmesiyle ilgili bir çalışma başlattık ve olumlu yanıt aldık. 3- 5 ay içerisinde acilin yenilenmesiyle ilgili çalışmalar başlayacak' dedi.

YATAK KAPASİTEMİZ YETERLİ

Bir çok vatandaşın Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde kolaylıkla tedavi olma imkanı bulunmasına rağmen Manisa ve İzmir'i tercih etmelerine anlam veremediğini de ifade eden Çağlayan; 'Şu an 40 yatak kapasitemiz var yüzde 70- 80 doluluk oranına sahibiz. Daha yüksek olabilir ancak, Saruhanlı beldelerinden gelen insanlar Saruhanlı’ya uğramadan Manisa’ya hatta İzmir’e gidiyorlar. Burada yapılabilecek bir çok işlem için hastaların Manisa ve İzmir’e gitmeleri biraz düşündürücü tabi. Hastaları buraya çekmek gerekli. Hastanemizin en önemli problemi bu aslında. Yoğun bir dönemden geçiyoruz şu an fakat ileriki zamanlarda sivil toplum örgütleriyle çalışarak hastaları buraya davet etme konusunda çalışmalar yapabiliriz' dedi.  

SİGARAYI BIRAKMA POLİKLİNİĞİ 

Saruhanlı Devlet Hastanesi bünyesinde Sigarayı Bırakma Polikliniğinin açılmasının hem tiryakiler için hem de hastane için büyük katkı sağlayabileceğinin de altını çizen Başhekim Çağlayan; 'Bunun için göğüs hastalıkları uzmanları yetiştiriliyor ve bakanlıktan sertifika alıyorlar. Bizim hastanemizde göğüs hastalıkları PRC (personel dağılım cetveli)’si maalesef yok. Bunun için talepte bulunulabilir. Saruhanlı’ya böyle bir poliklinik açılması hastaneye büyük katkı sağlar. Ancak böyle bir kadronun açılabilmesi için bakanlık daha çok göğüs hastalıkları uzamanı yetiştirmeli. Biz bununla ilgili başvurumuzu yapmayı düşünüyoruz fakat bununla ilgili bize bir kadro açılır mı bilemiyorum. Aslında ilk etapta buranın ihtiyacı Nöroloji uzmanı PRC’sinin açılması. Bu bizim için daha öncelikli bir konu. Manisa’da genel olarak nöroloji uzmanı sıkıntısı var. Örneğin büyük nüfusa sahip Soma’da bir nöroloji uzmanı yok ve hastalar Akhisar’a gidiyor. Bu problemleri zamanla aşacağımızı düşünüyorum' diye konuştu.

ELİF HOY MUTLU


Manisa Birinci Amatör Liglerde Gruplar Belli Oldu

KARAKÖYSPOR FK'NIN HAVUZ KEYFİ

MÜTEVELLİ 1965'TE MUSTAFA ARI DÖNEMİ SONA ERDİ

YUNUSEMRELİ KADINLAR SPORLA ZİNDE KALIYOR

Şehzadeler Hem Komisyon Toplantısı Yapıldı

LÖSEV MUTLU ET PAKETLERİ İLE MUTLULUK PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIYOR

Üzümde ilk hasat yapıldı

Potanın Tarzanları, Çekya Ligi MVP’sini kadrosuna kattı

Anahtar Kelimeler: acil-servise-el-atti
  • Cuma 21 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.6 ° / 5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 8.9 ° / 3.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.