Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

 SARUHANLILI ÇİFTÇİ ÜZÜM FİYATINI HEYECANLA BEKLENİYOR

Saruhanlı ’da üzüm üreticileri, çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarını Manisa'ya gelerek açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretini merakla bekliyor.

SARUHANLI 14.08.2022 10:27:00 1655 0
 SARUHANLILI ÇİFTÇİ ÜZÜM FİYATINI HEYECANLA BEKLENİYOR

 

Saruhanlı'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye üzüm hasadı başlarken toplanan üzümler Saruhanlı Ovasında kurulan sergi alanlarında kurutulmaya başlandı.

Manisa Ovasını rengârenk bir görüntüye kavuşturacak olan kurutma işlemleri bir yandan hızla devam ederken, 20 Ağustos Cumartesi Günü Manisa'ya gelerek kuru üzüm taban fiyatlarını açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı fiyat üreticiler tarafından merakla beklenmeye başlandı.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur bu seneki rekoltenin geçen seneyle aynı olacağını tahmin ettiklerini söyleyerek,

“Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk defa Manisa’ya ayın 20 de gelerek üzüm alımı ile ilgili fiyat belirleyeceksiniz. Avrupa’ ya ihraç edilen ve yıllık 500 milyon dolar getirisi olan kuru üzüm hem ülkemize gelir hem çiftçimizin geçim kaynağı olduğundan çiftçilerimiz sizden müjdeler bekliyor. İnanıyoruz ki siz bu konuda biz çiftçilerimizin yüzünü güldürürsünüz.”dedi

Saruhanlı'nın 'Üzümün başkenti olarak patentli bir ilçe olduğuna ifade eden Başkan Okur, "Saruhanlı, üzümün başkenti olarak patentli bir ilçe. 2022 yılının tüm çiftçilerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. İlçemizde 110 bin dekar alana yakın bir yerde üzüm hasadı yapılacak. İlçemizde ayın 15'inden, 20'sinden sonra tam olarak başlayacak üzüm hasadı. İlçemiz kaliteli üzüm yetiştiren bir ilçe. İnanıyorum ki bu yıl ilçemizde yetişen üzümlerimizin hiçbirinde kalıntı olmayacak. Üzümün ilk budak zamanından ilaçlarını hep ruhsatlı ilaçları dikkatle atarak geldik. Ayın 20'sinde ilk defa Manisa'da bir Cumhurbaşkanı gelerek üzüm fiyatı açıklayacak. Avrupa’ ya ihraç edilen ve yıllık 500 milyon dolar getirisi olan kuru üzüm hem ülkemize gelir hem çiftçimizin geçim kaynağı olduğundan İnşallah Cumhurbaşkanımız bizi mutlu eder biz de ona teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

 

"Rekoltede  değişiklik yok"

Rekolte hakkında bilgi veren Okur, "Bölge bölge değişiyor. Rekolte ile ilgili zaten çalışmalar yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ziraat mühendisleriyle bölgelere giderek rekolte tahmini yapıldı bunu da Tarım ve Orman Bakanımız açıklayacak. Şu anda ortalama olarak geçen yılın biraz altında olan yerler var, biraz üzerinde olan yerler var genelde geçen seneki rekolte ile aynı diyebiliriz" şeklinde konuştu.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.5 ° / 11.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.