Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

MANİSA KİTAPSARAY'DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

Manisa halk arasında Kitapsaray olarak bilinen İlk Halk Kütüphanesi, topladığı oyuncak ve kitapları depremzedelere gönderdi

MANİSA-GENEL 21.02.2023 00:00:00 1121 0
 MANİSA KİTAPSARAY

 

.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden sarsan iki büyük depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Özellikle çocukların deprem etkisini bir an önce üzerlerinden atmaları için çalışmalar yapılıyor. Manisa İl Halk Kütüphanesi, depremzede çocukların rehabilitasyonuna katkı sağlama amacıyla okuyucuların bağışladığı kitapları, oyuncakları Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün kütüphaneye bağışladığı Gezici Kütüphane aracına yükleyerek depremde en çok etkilenen illerden biri olan Hatay Merkez’e gönderdi.

Kütüphaneci Samet Yıldırım, Coşkun Öztürk, Gürsel Karaaslan ile birlikte burada çocuklarla oyunlar oynanacak, etkinlikler yapılacak, kitaplar okunacak.

Bir çocuk “Manisa’da oturuyorum, bu mavi arabamı sana vermek istedim. Güle güle kullan canım arkadaşım” mesajını yazdı. Birkaç kişi daha duygu dolu mesajları depremzedelere gönderdiler.

Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Zekeriya Kapuçu, “Depremzede çocukların yaralarını sarmaya yönelik üç arkadaşımız gönüllü ve görevli olarak oraya gidiyor. Şuan için 15 gün ama daha sonra bu süre uzayabilir. Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle kütüphaneciler orada, alanlarda çalışacaklar. Kitaplarla, oyunlarla, etkinliklerle çocuklarını rehabilitasyonunu sağlayacaklar. Kütüphanecimiz Samet Yıldırım, Coşkun Öztürk, Gürsel Karaaslan ile birlikte alanda olacaklar. Manisa halkı çok güzel desteklerini gönderdi. Oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, kağıtlar gönderdiler.

Bağışlanan birçok malzeme ile Hatay’da olacağız. Mutluyuz umarım çocuklarımızı da mutlu ederiz.

Bu güzel çalışmaya destek olan katkı sağlayan bütün okuyucularımıza, bağışçılarımıza, kütüphane personelimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 


 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.