İYİ PARTİ’DEN BAKAN TEKİN’E TEPKİ

İYİ Parti Manisa Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, katıldığı yayında velilerin tercihine göre kız okullarının açılabileceği ve bir sakınca olmadığı şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

MANİSA-GENEL 13.07.2023 13:04:00 1201 0
 İYİ PARTİ’DEN BAKAN TEKİN’E TEPKİ

 

İYİ Parti Manisa Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, katıldığı bir canlı yayında velilerin tercihine göre kız okullarının açılabileceği ve bunda bir sakınca olmadığı şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.


“DEVLET ÇOCUKLARI KORUMAK, ONLARIN HAKLARINI GÖZETMEK ZORUNDADIR”


0 -18 yaş arası çocuklara, çocuk gözüyle bakamayan bir zihniyet var diyen Başkan Aytaç şunları söyledi; “Ülkemizde ve dünyada 0-18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir. Ve devletler çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır. Çocuklarını cinsiyet ayrımı gözeterek okula göndermeyi reddedenler çağ dışı bir mantığa ve çocuğa çocukk gözüyle bakamayanlardır. En acısı da Milli Eğitim Bakanı’nın bu tarz kişilere yaptırım uygulaması gerekirken, kapı aralayıp arka çıkmasıdır” 


“KARMA OKUL BİR GERÇEK HAYAT MODELİDİR”


İYİ Parti Manisa Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç son olarak, kız çocuklarının toplum ayrıştırılmaması gerektiğini ve karma eğitimin topluma olan katkılarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı; “ Karma okullar cinsiyetçi tavırların önüne geçer. Karma okul bir gerçek hayat modelidir. Karşı cinsi fazla tanımayan bu nedenle de onlarla ilgili mesnetsiz fikirleri olan gençler yerine karşı cinse saygı ve sevgiyle yaklaşan sağlıklı kuşaklar yetişir. Özellikle erkeklerin, kadınları toplumdan soyutlayarak, gözlerden uzak, kapalı kapılar ardında eğitilmesi gereken bir grup olarak değil toplumsal hayatın merkezinde kabul ederek yetişmesini sağlar.”

Başkan Dutlulu’dan Esnaf Odaları Birliği’ne Ziyaret

Başkan Dutlulu MASKİ Yönetim Kurulu Toplantısına Başkanlık Etti

Manisa’da Haziran Ayında 472 Bin Trafik Denetimi Yapıldı

Alaşehir’de Silah Operasyonu: 15 Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

Bir Yılda 1 Milyon 280 Bin Metrekare Kilit Parke Taşı Üretildi

Manisa’da Motosiklet Denetiminde 2 Milyon TL Ceza Kesildi

Manisa’da Vali Yardımcılarının Görev Dağılımı Yeniden Belirlendi

Muradiye Atık Su Arıtma Tesisi’nin Yapım İhalesi Gerçekleştirildi

Anahtar Kelimeler: PARTİ’ BAKAN TEKİN’ TEPKİ
  • Cuma 37 ° / 16 ° Güneşli
  • Cumartesi 39.1 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 40.5 ° / 19.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.