Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

8 Eylül Manisa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü Kutlama Mesajı

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz 8 Eylül Manisa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü Kutlama Mesajı yayımladı.

MANİSA-GENEL 7.09.2022 14:33:00 1290 0
8 Eylül Manisa

 

 

 

 

Türk halkı, asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış, bağımsızlığı hayatın şartı kabul etmiş bir millettir. Binlerce yıllık tarihi boyunca varlığını daima bağımsız bir devlet uğruna adayan aziz milletimiz, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından topraklarını işgale gelen düşmanlara karşı tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da tarihine yakışır bir direniş ortaya koymuş, 8 Eylül 1922’de düşmanı dize getirmeyi başarmıştır.

Bu yüzden 8 Eylül Manisa için yalnızca bir tarih değil, tarihten öte kentimizin kurtuluş kaderini bin bir zorluk içinde tayin ettiği; şanlı kurtuluşumuzun ve işgal güçlerine karşı yazdığımız destanın adıdır. 

Bu vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek; bu bilinci gelecek nesillere aktararak güzel yurdumuzu daha güvenli bir şekilde onlara emanet etmek bizlerin borcudur.

Düşmanın kaçarken yakıp yıktığı ancak çalışkan, azimli ve tüm varlığı vatan sevgisiyle dolu olan insanları sayesinde bugün tarımın ve sanayinin en önemli merkezlerinden olan Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, kutsal vatan topraklarımızın bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle, hayatta olan gazilerimize de şükranla anıyorum.

 

 

                                                                                     Yaşar KARADENİZ

                                                                                          Manisa Valisi


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.