Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

5 Aralık Türkiye’nin kadınları için anlamlı bir tarih

1

GÜNDEM 4.12.2020 17:40:09 4087 0
5 Aralık Türkiye’nin kadınları için anlamlı bir tarih


5 Aralık Türkiye’nin kadınları için anlamlı bir tarih 

Kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı da beraberinde getirir



Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Samanlı, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin yıldönümüyle ilgili açıklamada bulundu.  Samanlı, “5 Aralık 1934 tarihi Modern Türkiye’nin kadınları için anlamlı bir tarihtir. Çünkü, bu tarih Devletimizin kurucusu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabul edildiği önemli bir günü ifade eder. Türk Kadını bu yasa ile önemli bir kazanım elde ettiği için, bu tarih ülkemizde de “Dünya Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaya başlamıştır.

Eğer böyle bir yasa olmamış olsaydı, bugün ben ve arkadaşlarım “Seçilmiş Kadınlar” olarak kentimize hizmet veriyor olamayacaktık. Bu anlamlı günün, kadınlar konusunda farkındalık yaratılması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Devlet Adamlığı, Askeri Dehası, Görgüsü, Bilgisi ve Nezaketiyle Dünyaya örnek olan Atatürk, Türk kadını için “Dünyada hiç bir milletin kadını ‘Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar hizmet gösterdim’ diyemez” sözleri ile Türk Kadınını onure etmiştir. Cumhuriyet’in ilanından sonra da bu yasanın çıkmasına öncülük ederek kadınlara verdiği değeri, tüm dünyaya göstermiştir. Çağdaş, demokratik ve ileri seviyede bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, cesaretlendirilmesi gerekir. Kadınlarımızın her alanda söz sahibi olmaları toplumumuzun huzuru ve mutluluğu için büyük önem arz etmektedir. Unutulmaması gerekir ki;  Kadın ‘haklarıyla’ kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı da beraberinde getirir” diye konuştu.

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazartesi 31.9 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 32.9 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 17.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.