Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

35 YILLIK TERZİ HASAN ÖZ "SANATKARIN KİRLİ ELLERİ MEDENİYETİN AYNASIDIR"

Hasan Öz terzilik mesleğinde son günlerde işlerin yoğun olduğunu çırak bulamadıklarını söyledi.

MANİSA-GENEL 16.11.2023 12:22:00 1415 0
35 YILLIK TERZİ HASAN ÖZ

 

Manisa’nın Yunusemre ilçesi  Muradiye Mahallesi’nde terzi mesleğini   35 yıldır icra eden evli ve 5 çocuk babası   Hasan Öz  terzilik mesleğinde son günlerde işlerin  yoğun olduğunu çırak bulamadıklarını söyledi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesi   Muradiye Mahallesi’nde pazar yeri arkasında  15 metre kare dükkanda terzi  mesleğini  icra eden Hasan Öz 35 yıldır terzilik mesleğini yaptığını şimdilerde çırak bulamadığını söyledi. Hasan Öz " Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü ile başlamak istiyorum.  'Sanatkarın kirli elleri medeniyetin aynasıdır' Terzilik  mesleğin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini ve zanaatkarlara hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Terzilik mesleğinde son günlerde işler  yoğun. Hayat pahalılığı alım gücünün düşmesi  terzilik mesleğinde işlerin artmasına neden  oldu. Bizim meslekte en büyük sıkıntı çırak olmaması. Çırak bulamıyoruz. Anne babalara tavsiyem çocuğunuza zanaat  öğretin. Çırak olarak   bir  ustanın yanına verin.  Geleceğin terzilik  mesleği şimdiki çocukların ve çırakların elinde olacak" dedi.

 

 

 

35  yıllık terzi Hasan Öz  Terzilik  mesleğin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini büyüklerin gereken desteği vermesi gerektiğini söyledi. Hasan Öz "Benim bir sloganım var yıllarca kullanıyorum. Sloganımız 'Eskiyi atmayın getirin bizlere yeni yapalım verelim sizlere'. Eskiyi atmamakla hem vatandaşımız hemde ekonomimiz kazanıyor. Çöpe atılmadığı için çevre kirliğinin önüne geçmiş oluyoruz. Terzilik mesleği bu yüzden önemli. 35 yıldır bu mesleği devam ettiriyorum ve ölünceye kadar da bu dükkan açık olacak ve mesleği devam ettireceğim. Bir daha dünyaya gelsem yine terzilik mesleğini seçerim" dedi.


MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 23.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.