Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

2,5 ton hamsi 20 bin kişiye ikram edildi.

Manisa Trabzonlular Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen geleneksel hamsi festivalinde 2,5 ton hamsi ekmek arası yapılarak, 20 bin kişiye ikram edildi.

MANİSA-GENEL 18.02.2024 15:18:00 559 0
2,5 ton hamsi 20 bin kişiye ikram edildi.

 

Manisa Trabzonlular Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen geleneksel hamsi festivalinde 2,5 ton hamsi ekmek arası yapılarak, 20 bin kişiye ikram edildi.

Festivale katılan Manisalılar,  ekmek arası hamsiden alabilmek uzun kuyruklar oluştururken, horon tepen Karadenizliler renkli görüntüler oluşturdu.
Yunusemre ilçesine bağlı Laleli Mahallesi’ndeki alışveriş merkezinin arkasında yer alan meydanda düzenlenen 5’inci geleneksel hamsi festivali renkli görüntülere sahne oldu. Manisa’daki Nihal Akçura Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin aşçılık bölümü öğrencilerinin tavada pişirdiği 2,5 ton hamsi, ekmek arasına konularak 20 bin kişiye dağıtıldı. Hamsi yemek isteyen Manisalı vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan festivale katılan Karadenizlilerin horon tepmesi, festivale renk kattı. Festivalde kurulan stantlarda ise Karadeniz yöresine ait tereyağı, peynir ve yoğurt gibi çeşitli ürünler ile Trabzonspor Kulübü’nün formaları ve çeşitli hediyelik eşyalar satışa sunuldu.
Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Mahmut Alioğlu, “Dört yıldır pandemi ve geçen yıl meydana gelen deprem nedeniyle hamsi festivali yapamadık. Bu sene daha coşkulu olması için festivalin üstüne katarak düzenledik. Yaklaşık 2,5 ton civarında hamsiyi 20 bin kişiye dağıttık. Karadeniz’e, gidemeyen Manisalı vatandaşlarımızın ayağına Karadeniz’in ürünleri getirdik” diye konuştu.

Derneğin genel sekreteri Dr. Barış Kaya ise, “Biz Ege’de yaşayan Trabzonlular olarak Trabzon kültürünü, Karadeniz kültürünü, Ege’deki kardeşlerimizle paylaşmak için burada toplandık. Bugün Manisa’daki hemşerilerimize, vatandaşlarımıza hamsi ikramımız oluyor. Trabzonlular olarak yıllardır Manisa’ya yaşıyor ve çalışıyoruz. Bir nevi Ege’nin hamsisiyiz. Bizim için hamsi ayrı bir kültür. Balıklar bir yana hamsi bizim için bir yana. Hamsi bizim için balık değil hamsidir. Bizim kültürümüzün temel noktasıdır. Bizim için önemli olan kültürü, bu yiyeceği Manisa’daki, Ege’deki hemşerilerimizle paylaşmak” diye konuştu.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Anahtar Kelimeler: hamsi kişiye ikram edildi.
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Salı 26.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.