23 Nisan kutlamalarına CHP ile İyi Parti damga vurdu

0

SİYASET 26.04.2018 16:56:50 1206 0
23 Nisan kutlamalarına CHP ile İyi Parti damga vurdu

Saruhanlı’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında yoğun katılım gösteren ve coşkulu bir şekilde çocukların bayramını kutlayan CHP Saruhanlı İlçe Teşkilatı ile İYİ Parti Saruhanlı İlçe Teşkilatı adeta törene dama vurdu.

“Yerel seçimleri etkileyebilir”

Cumhuriyet Halk Parti’li 15 Milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye katılması ve İYİ Parti’nin Mecliste grup kurabilmesinin sağlanması ile CHP ve İYİ Parti yakınlaşması yerelde de karşılığını buldu. CHP ve İYİ Parti Saruhanlı İlçe Teşkilatları 23 Nisan kutlamalarını birlikte coşkulu bir şekilde gerçekleştirirken, parti çelenklerini de coşkulu ve kalabalık bir katılımla Atatürk Anıtına sunmaları dikkatlerden kaçmadı. Çelenk sunma töreninden sonra CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Zeki Bilgin ile İYİ Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Mustafa Güvenç birlikte tören alanına giderek vatandaşlara ve öğrencilere bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü olan Türk bayrağını hediye ettiler. 23 Nisan kutlamalarından sonra yönetimi ile birlikte CHP Saruhanlı ilçe teşkilatını ziyaret eden İYİ Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Mustafa Güvenç, CHP’den 15 Milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye katılmasından dolayı CHP’lilere teşekkürlerini sundu. CHP ve İYİ Parti’nin arasında oluşan bu birlikteliğin önümüzde ki günlerde bir ittifaka dönüşüp dönüşmeyeceği merak konusu olurken, bu birlikteliğin bile 2019’da yapılacak olan yerel seçimleri etkileyebilecek bir güç olarak öne çıkması dikkatlerden kaçmıyor.

“Meclisi yok sayan zihniyet”

CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Zeki Bilgin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızda milletimizin iradesini oluşturan meclisimizi yok sayan ve etkisizleştirmeye kalkışan zihniyete karşı, milli iradeye sahip çıktığımızı coşkulu bir katılım ile gösterdiğiniz için sağ olun var olun. Zor şartlar altında kazandığımız Cumhuriyeti Atatürk’ün gösterdiği yoldan ayrılmadan taşımak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir diyoruz.”

Güvenç’ten CHP’ye 15 Milletvekili teşekkürü

Bigin’in ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Mustafa Güvenç,  “Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği bugün kutlu olsun. İYİ Parti olarak bizleri seçime dahil etmek istemiyorlardı. Önümüze engel koyma hesapları yapıyorlardı. CHP bu hesapların hepsini boşa çıkarttı. Ben şahsım ve partim adına Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve ilçe başkanı Zeki Bilgin’e ve size çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

SERKAN KÜL


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.